Karaman'da Atık Pil Toplama Yarışması'nda Okullara Ödülleri Verildi

Karaman'da Atık Pil Toplama Yarışması'nda Okullara Ödülleri Verildi

Karaman Belediyesi ve TAP işbirliği ile 1 Ekim 2016 ile 30 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Karaman Belediyesi ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği) işbirliğinde düzenlenen atık pil toplama yarışmasında, Yem Sanayi İlkokulu 375 kg atık pil toplayarak birinci oldu ve renkli yazıcı, fotokopi, fax tarayıcı ödülünü kazandı.

Yarışmada ikinciliği 346 kg atık pil toplayan Piri Reis İlkokulu, üçüncülüğü de 141.5 kilo atık pil toplayan Mehmet Çavaş İlkokulu kazanırken bu okullara da spor ve satranç eğitim setleri hediye edildi.

Yarışmada dereceye giren okullara ödülleri, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü tarafından verildi. 
    
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kampanyaya katılarak çevreye olan duyarlılıklarından dolayı öğrencilere teşekkür etti. Bu yarışmanın öğrencilerin bu konuda bilinçlenmesine büyük katkı sağladığını söyleyerek: “Bu gibi yarışmaları düzenliyor olmamızdaki temel amaç, ilköğretim seviyesindeki çocuklarımızın temiz bir çevre için gerekli olan duyarlılığını ve bilincin oluşmasını sağlamaktır.

Çevreyi biz geçmişten emanet aldık, geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize aldığımız emaneti sağlam olarak teslim etmek istiyoruz. Atık pillerin doğaya zararını önlemek ve atık pilleri geri kazanmak amacıyla düzenlediğimiz bu kampanyada 6 ay içerisinde 1170.5 kg atık pil toplandı.

Küçük öğrencilerimizin çevreye olan bu hassasiyetleri ve duyarlılığının biz yetişkinlere de örnek olmasını temenni ediyorum. Düzenlemiş olduğumuz atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullardaki öğrencilerimizi ve değerli öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum." dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber