Karaman'da Bağımlılıkla Mücadele Derneği Açılışı

Karaman'da Bağımlılıkla Mücadele Derneği Açılışı

Karaman'da Bağımlılıkla Mücadele Derneğinin açılışı yapıldı.

19 Mart 2019 Salı günü New Karaman Otel’de düzenlene açılış programına;

Karaman Valisi Fahri Meral’in yanı sıra eşi Zehra Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliha Akcan ve yönetim kurulu üyeleri, kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
 
Program, derneğin tanıtım ve faaliyetlerinin anlatıldığı gösterimin ardından dernek başkanı Zeliha Akcan derneğin, “Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı 2018 – 2023”, İçişleri Bakanlığınca uyuşturucu ile mücadelede etkin rol olmak amacıyla kurulduğunu söyledi. 
 
Dernek olarak Kamu – Sivil Toplum Kuruluş işbirliğiyle ortak projeler üreterek önleyici tedbirler almayı hedeflediklerini belirten başkan Akcan, “Uyuşturucu ve madde bağımlılığının dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de her yaştan gencimiz tehdit eden bir sorun haline geldiğini belirterek, her türlü bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı çağımızda özellikle gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda daha dikkatli olmalıyız.” dedi.
 
Derneğin açılışında konuşan Vali Fahri Meral, toplumumuzu olumsuz yönde etkileyen bağımlılıkla mücadele konusunda ilimizde yürütülen çalışmaların büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, bağımlılıkla mücadele konusunda son yıllarda çok ciddi mücadele edildiğini söyledi. 
 
Vali Fahri Meral konuşmasının devamında; “Bağımlılıkla mücadele konusunda toplumun her kesiminin başta aileleri olmak üzere eğitim camiası, güvenlik birimleri, kamu kurum ve kuruluşları bu bağımlılıkla mücadele etmelerini istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda işbirliği ve koordinasyonun arttırılmasına yönelik çalışmaların bağımlılıkla mücadele sahasına önemli katkılar sağlayacağını, özellikle uyuşturucu ile mücadelede kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonun önemli bir işlevi olduğunu söyledi.
 
Bağımlılıkla mücadele konusunda son yıllarda çok ciddi çalışmaların yapıldığını dile getiren Vali Meral, “Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız tarafından konuyla ilgili olarak gereken önlemlerin alındığını belirterek, ben inanıyorum ki derneğimiz bu konuda sivil ayağımızı oluşturdu. Onlarla birlikte çok daha güçlü bir ekibimiz ortaya çıkacak. Bağımlılıkla mücadele konusunda dernek başkanımız ve yönetimine yapacakları çalışmalarında başarılar diliyorum. Dernek çalışanlarımızın her daim yanında olacağız. Valilik olarak derneğin ihtiyaçlarınızın giderilmesi ve karşılanması noktasında kendilerine her türlü desteği vereceğiz.” dedi.
 
Protokol konuşmalarının ardından derneğin yönetim kurulu üyelerini ve derneğin eğitimcilerinin tanıtımının yapıldığı açılış programı kurdele kesimiyle sona erdi.

Karaman'da Bağımlılıkla Mücadele Derneği Açılışı

Karaman'da Bağımlılıkla Mücadele Derneği Açılışı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber