Karaman'da Bağımlılıkla Mücadele Devam Ediyor

Karaman'da Bağımlılıkla Mücadele Devam Ediyor

Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fahri Meral başkanlığında gerçekleştirildi.  

10 Eylül 2019 Salı günü İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Fahri Meral’in yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluş amirleriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesiyle başlayan toplantının devamında gündemde yer alan konular ele alındı. Metruk binaların yıkılması çalışmalarında sona gelindiği ifade edilen toplantıda, park ve bahçelerin aydınlatılması konusunda Karaman Belediyesi ile işbirliği yapılarak sorunun en kısa süre içerisinde çözülmesi konusu karara bağlandı.
 
Çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan, bağımlılık yapıcı maddelerden korunması amacıyla uyuşturucu kullanımını tamamıyla bitirene kadar mücadelenin büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Vali Meral, bütün okulların kamera sistemlerinin tamamlandığını belirtti.
 
Vali Fahri Meral, toplantının devamında kurum müdürlerine yönelik olarak Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Eylem Planı ile ilgili gelen talimatların ivedi olarak yerine getirilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
 
Toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen bağımlılıkla mücadele konusunda kurumlarımızın azami gayret göstererek üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceklerine inandığını belirten Vali Meral, bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası işbirliğinin mücadelenin etkin yürütülmesi açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti.
 
Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantının devamında il emniyet müdürlüğü, il jandarma komutanlığı ve il sağlık müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda sunumlar gerçekleştirildi.
 
Toplantı, görüş ve önerilerle sona ererken toplantının sonunda Vali Fahri Meral, tüm katılımcı ve paydaşlara katılımlarından ve yürüttükleri çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

dsc_8614.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber