Karaman'da Basketbol Aday Hakem Kursu Tamamlandı

Karaman'da Basketbol Aday Hakem Kursu Tamamlandı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Karaman’da düzenlenen basketbol aday hakem kursu 85 kursiyerin katılımıyla tamamlandı.

 Karaman’da basketbol hakem ihtiyacını karşılamak amacıyla 20-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen kursa, Karaman ve çevre illerden toplam 85 kursiyer katıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu FIBA hakemlerinden Yener Yılmaz tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimlerde kursiyerlere basketbol oyun kuralları, hakem mekaniği, basketbol donanımı, hakemlerin görev ve yetkileri ve sayı cetvelleri gibi konularda bilgiler verildi.

Eğitimlerin verimli geçtiğini belirten Yılmaz, “Karaman’da basketbola ilginin çok olması beni sevindirdi. Hakemlikte gelinen nokta gurur verici. İnşallah bu eğitimler sonunda genç arkadaşlarımızda bu gururun bir parçası olacak ve kendilerini en iyi şekilde geliştirerek Türk basketbolunu en iyi yerlere taşıyacaklar” diye konuştu.

Kursun yoğun bir katılımla gerçekleştiğini belirten Basketbol İl Temsilcisi Murat Bayram da,” Karaman’da okul sporları ve liglerimizde yeni sezon başlıyor. İnşallah yıl boyunca dolu dolu bir müsabaka dönemi geçireceğiz. Özellikle ilimizde basketbol müsabakalarında sporseverlerin maçlara ilgisi büyük oluyor. Bizlerde bunu göz önünde bulundurarak hakem açığımızı gidermek istedik. Kursiyerlerimiz 3 gün boyunca çok verimli bir programdan geçti. Bu işe gönül veren ve önemseyen hakemlerimiz kesinlikle iyi bir yerlere gelecektir” dedi.

Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerler, basketbol aday hakemi unvanını almaya hak kazandı.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber