Karaman'da Bayramda Bol Ziyaretçi Alan Köy Karantinaya Alındı

Karaman'da Bayramda Bol Ziyaretçi Alan Köy Karantinaya Alındı

Kalaba Karantinada, Ada ve Bayır Köylerinde Covid-19 tespiti var. Akçaalan’ın Karaman'la ulaşımının Kızılca üzerinden sağlanması gündemde.

Karaman’ın uzak köylerinden olmasına rağmen bayramda çok ziyaret alan Kalaba köyünde bayram sonu gelen karantina vaka artışı konusunda korkuttu.

Edinilen bilgilere göre civar köylerinden Ada ve Bayır Köylerinde de Koronavirüs görüldü. Akçaalan köyünde şu ana kadar pozitif vaka yok. Ancak özellikle komşu köy olan Kalaba'ya ziyaretlerden dolayı tedirginlik yaşanıyor.

Valilikten yapılan açıklamada, merkeze bağlı Kalaba köyünde bazı vatandaşların Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulunca, vatandaşların salgından korunması amacıyla köyün tamamında saat 07.00'den itibaren, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulanması kararı alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kovid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla köyün tüm giriş ve çıkış noktalarının sınırlandırılmasına, alınan kararlara uymayanlara idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemlerin uygulanmasına karar verildi."

kalaba1.jpg

kalaba3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber