Karaman’da Bir Fabrikada Yaşanan Acı Olay Düşündürdü

Karaman’da Bir Fabrikada Yaşanan Acı Olay Düşündürdü

Karaman’da fabrikada çalışan Mesut Kara(32)’nın feci şekilde hayatını kaybettiği olay, beraberinde iş güvenliği sorusunu akıllara getirdi.

Karaman ve ülke ekonomisine katkısıyla takdir alan Karaman Organizesinde fabrikalardan bazıları ne yazık ki zaman zaman ölümle sonuçlanabilen acı olaylarla, iş güvenliği konusunda gündeme geliyor.

Karaman’da kek üretimi yapılan fabrikada geçtiğimiz günlerde yaşanan üzücü olayda Mesut Kara isimli çalışan iddiaya göre kek üretiminde meydana gelen arızaya müdahale etmek isterken kafasını makinaya sıkıştırdı. 
Arkadaşları tarafından durum hemen sağlık ve fabrika yetkililerine haber verildi. Ancak Kara, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Aslan Morcalı köyünden olan Kara, Pazar günü ikindi namazı sonrası köyünde toprağa verilecekti. Ancak devam eden tahkikatlar neticesinde Pazartesi günü öğle namazı sonrası Karaman’ın Morcalı köyünde defnedileceği öğrenildi.

Kader ve Kazaya imanın yanı sıra akıllarda şu sorular kaldı!

Üretim sırasında iş güvenliği konusunda taviz söz konusu mu? Yaşanan arıza hallerinde işçilerin uyması gereken ya da işletmenin yapması gereken prosedürler belli değil mi?

Yoksa üretim devam etsin kime ne olursa olsun düşüncesi olan işletmeler mi var?

Ya da işçiler ekmek parası için kurallar konusunda ihmalkâr mı davranıyor?
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber