Karaman’da Bir İlk, E-Sınav Salonu Açılıyor

Karaman’da Bir İlk, E-Sınav Salonu Açılıyor

Karaman Valisi Sayın Fahri Meral, Atatürk İlkokulu binasında faaliyete geçecek ve elektronik ortamda yapılacak olan motorlu taşıtlar sınavında hizmet verecek olan e-sınav salonunda incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan E-Sınav Salonu,  Atatürk İlkokuluna kuruldu. Vali Fahri Meral Atatürk İlkokulu binasında hizmete girecek olan e-sınav salonunda incelemelerde bulundu.

Salon hakkında Vali Meral’e bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,“ E- sınav salonu sürücü adaylarımıza büyük kolaylıklar sağlıyor. Aynı anda 20 kişi elektronik ortamda sınava girecek. Yani sınavın maddi bir külfeti ve zaman israfı olmayacak. Sınava girdikten hemen sonra aday TC kimlik numarasını girerek sınav sonucunu alabilecek. Böylece adaylar teorik eğitimler sonrası yazılı sınav için çok fazla beklemeden e-sınav sistemi ile sürücü belgelerini daha kısa sürede alabilecek. E-sınav salonu ilimiz için büyük bir kazanım. Artık sürücü adaylarımızın e-sınav için diğer illere gitmesine gerek kalmayacak. Ayrıca sınav salonumuzda 2019 yılından itibaren açık ortaokul ve lise sınavları da yapılacaktır” dedi.

Vali Sayın Fahri Meral e-sınav salonunun Karaman için hayırlı olması dileğinde bulunarak gelişen ve değişen dünya şartlarında trafik güvenliğini sağlayacak daha nitelikli eğitim için çok yönlü sınav imkanı sağlayacak bir merkez olması yönüyle e-sınav salonunun yeniliklere kapı açacağını ifade etti.

icerik-021.jpg

Karaman’da Bir İlk, E-Sınav Salonu Açılıyor

Karaman’da Bir İlk, E-Sınav Salonu Açılıyor

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber