Karaman’da Bu Bayram Kaç Kurbanlık Satıldı

Karaman’da Bu Bayram Kaç Kurbanlık Satıldı

Karaman Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Seçkin Başpınar, Karaman Habercisi’ne yaptığı ziyarette Kurban Bayramına ilişkin bilgiler paylaştı

Başpınar bugün Karaman Habercisi Selman Çolak’ı ziyaret ederek Karaman’da kurban bayramında satılan hayvanlara ilişkin rakamlar verdi.

Karaman’da 33 bin 915 kurbanlık hayvan satıldığını, 2017 yılı kurban bayramında ise 32 bin 310 kurbanlık hayvanın satıldığını hatırlatan Başkan Bapınar, “2017 yılında 410 dişi büyükbaş, bin 580 erkek büyükbaş, 5 bin 320 dişi küçükbaş, 25 bin erkek küçükbaş kurbanlık hayvanın satıldı. Bu yıl ise, 500 dişi büyükbaş, bin 825 erkek büyükbaş, 6 bin 180 dişi küçükbaş ve 25 bin 410 erkek küçükbaş kurbanlık hayvan satışı gerçekleşti” dedi.

Geçen yıla oranla hemen hemen aynı oranda kurbanlık satışının yapıldığına dikkat çeken Başkan Başpınar, “Başta yem olmak üzere yetiştiricilerin maliyetlerinin arttığına işaret ederek, iki yıldır bayram tatillerinin uzun olmasından dolayı da kurbanlık satışlarının beklenilenden az olduğunu dile getirdi.

Girdi maliyetlerindeki artışlara rağmen kurbanlık hayvan fiyatlarının geçen yıla göre çok fazla artış göstermediğini kaydeden Başkan Başpınar, “Bu bayramda bin lira ile 2 bin 500 liraya kadar kurbanlık koyun ve koç alıcı buldu. Ancak bayramın üçüncü gününde fiyatlar yüzde 25 düştü" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber