Karaman'da Buğday Hasadı

Karaman'da Buğday Hasadı

İslihisar köyünde 12 dekarlık alanda gerçekleşen buğday hasadı etkinliğine Karaman protokolü de katıldı.

Karaman'ın İslihisar köyünde gerçekleştirilen hasat etkinliğinde Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, “Hasat gününde çiftçilerimizin yanında olarak hasat sevinçlerine ortak olmak istedik. Bu sene gerçekleşen yoğun yağışlar çiftçilerimize çok şükür iyi imkânlar sağladı. Tarım müdürümüzden de aldığımız bilgi, özellikle buğday hasadındaki verimliliğin gayet iyi olduğuna işaret ediyor. Hepinize bereketli, bol kazançlı hasatlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

"İleri teknoloji tarım aletleri, çiftçilerimize oldukça kolaylık sağlamaktadır.”

Tarla sahibi çiftçimizle birlikte biçerdövere binerek bizzat buğday hasadını gerçekleştiren Vali Tuncay Akkoyun, “Çiftçilerimiz, devletimizin desteğiyle ileri teknoloji tarım aletlerini temin edip kullanmakta, işlerini büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Çiftçilerimizin modern tarım aletlerini kullanması, zamandan ve işgücünden büyük ölçüde tasarruf sağlarken aynı zamanda mahsul verimliliğini de artırmaktadır.” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında çiftçilerimizin emekleri büyük önem arz ediyor.”

Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında çiftçilerimizin büyük emeklerinin olduğunu vurgulayan Vali Tuncay Akkoyun, “Ülkemizin bugün geldiği noktada çiftçilerimizin emeği büyük. Çiftçilerimizin ürettiği ürünler ticaret yapabilme imkânı sunarak ülkemizin ekonomisine ve kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır. ” dedi.

Hasat etkinliği sonrası civarda bulunan mevsimlik tarım işçileri ile bir süre sohbet eden Vali Akkoyun, işçilerin ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Etkinliğe ayrıca Ak Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Mustafa Çetinkaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve çiftçiler de katıldı.

8.jpg

2.jpg

3.jpg

5.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber