Karaman'da Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Yâd Edildi

Karaman'da Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Yâd Edildi

Türk tarihinin dönüm noktalarından birisi olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bir dizi etkinlik düzenlendi.

18 Mart 2018 Pazar günü Cumhuriyet Parkında başlayan etkinlikler, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Jandarma Yarbay Alper Yorulmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile buradaki program sona erdi.
 
Çelenk sunma programına; Vali Fahri Meral, Garnizon Komutanı Yurdakul Kazım Türkmen, Belediye Başkan Vekili Ramazan Özbay, Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu ve İsmail Hakkı Çınarsoy, il protokolü, askeri erkân ve emniyet mensupları ile şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

adssss.jpg
 
Buradaki programın ardından Vali Meral ve beraberindeki heyet sırasıyla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ettiler. Ziyaretlerin ardından etkinlikler kapsamında Garnizon Şehitliği ve Polis Şehitliğinde de ayrı ayrı program düzenlendi. Garnizon Şehitliğinde Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, edilen duaların ardından Şehitlik Defterini imzalayan Vali Meral ve il protokolü tarafından mezarlara karanfil bırakıldı. Polis Şehitliğinde devam eden program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından mezarlara karanfil bırakılmasıyla sona erdi.
 
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı çerçevesinde Vali Meral, daha sonra Şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar ve Şehit Er Metin Öztürk’ün aileleri ziyaret edildi.
 
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle devam eden programda Vali Meral, şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Polisevinde düzenlenen yemeğe, Vali Meral, eşi Zehra Meral, Garnizon Komutanı Yurdakul Kazım Türkmen, Belediye Başkan Vekili Ramazan Özbay, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, il protokolü ile askeri erkân ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
 
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan yemekte bir konuşma yapan Vali Meral; “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin, 103. yıldönümünü kutlamanın büyük sevincini ve Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşadıklarını belirterek Çanakkale'de vatan, millet, bayrak ve mukaddesatımız uğruna, canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin tüm dünyaya Çanakkale geçilmez! diyerek bize bu cennet vatanı armağan ettiğini söyledi.
 
Çanakkale ruhunun verdiği ilham çerçevesinde kardeşliğimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin ülkemizi çok daha yüksek seviyelere taşıyacağına olan inancını belirten Vali Meral, “Şehit aileleri bize, devlete, millete evlatlarımızın emanetidir. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, anne, baba, eş ve çocuklarına sahip çıkmak, üzerimize düşen milli bir görevdir.
 
Ülkemizin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna gösterdikleri büyük cesaret ve fedakârlık sonucu şehit ve gazi olmuş aziz kahramanlarımızı bu millet daima hatırlayacak ve her zaman minnetle yâd edecektir ”dedi.
 
Vali Meral konuşmasının sonunda 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve şehitleri anma günü vesilesiyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize ve ailelerine sağlıklı, uzun ömürler diliyorum dedi.
 
Yemeğin sonunda Vali Meral ve eşi Zehra Meral’in ailelerle bir süre sohbet etmesiyle program sona erdi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber