Karaman'da ÇATAK Programı Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

Karaman'da ÇATAK Programı Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma(ÇATAK) Programı Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor.

Toprak ve Su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak Bakanlık tarafından uygulamaya konan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programını tercih eden üreticilerin desteklenmesi hakkında üreticilerimin bilgilendirilmesi için İl Müdürlüğünce düzenlenen eğitim toplantıları devam etmektedir.

Bu bağlamda ÇATAK Programı Karaman Merkez İlçe Akçaşehir Beldesi, Çoğlu, Burunoba, Osmaniye köylerimizde uygulanmakta olup, 2017 yılı için ÇATAK Programına yeni dahil edilen Dinek, Beydilli, Salur, Ortaoba, Çiğdemli (Davgandos), Mercik(Yuvatepe) köylerinde Program ile ilgili eğitim çalışmaları yapılmıştır. 2017 yılı için ÇATAK Programı desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerin başvurularını 02 Mayıs - 31 Temmuz tarihleri arasında İl Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir.

Üreticiler Program hakkında ayrıntılı bilgiyi İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden ve http://karaman.tarim.gov.tr internet sitemizden öğrenebilirler.

ÇATAK Programı hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber