Karaman'da ÇİM Koordinasyon Kurulu Toplandı

Karaman'da ÇİM Koordinasyon Kurulu Toplandı

Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) için yaygınlaştırma çalışmaları devam etmekte.

Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı’nın hedeflerinden biri de çocuk istismarı ile etkin mücadele faaliyetleri kapsamında; cinsel istismara maruz kalmış çocukların korunmasını sağlamak, örselenmesini asgariye indirmektir.Bu amaçla Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) kurulmuş olup, yaygınlaştırma çalışmaları devam etmektedir.

ÇİM’ler, Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir hastane çatısı altında, ilgili kurumların koordinasyon içinde çalışacağı, dışarıdan hastanenin diğer kliniklerinden ayırt edilemeyecek fiziksel özelliklerde, çocuğun tekrar örselenmesini engelleyecek biçimde bütün adli ve tıbbi işlemlerin tek merkezde, tek seferde yapılmasına imkân verecek koşullarda, çocuk dostu bir ortam olarak planlanmıştır.

Söz konusu merkezlerde hizmetin etkin şekilde sunulabilmesi açısından, ilgili kurum ve kuruluşlar (Sağlık, Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Adalet (Savcılık, Baro), Kolluk (Emniyet, Jandarma), Diyanet ve Adli Tıp) işbirliği içinde faaliyetlerini yürütmeleri için 2020 yılının 1. ÇİM koordinasyon kurulu toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilmiştir.

83311895_2699013346840887_3537892676294672384_o.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber