Karaman’da Dün Yağmurla Yağan Dolu Zarar Verdi

Karaman’da Dün Yağmurla Yağan Dolu Zarar Verdi

Karaman’da dün yağan yağmur bazı köylerde dolu şeklinde yağdı. Hasarlar oluştu.

Öğleden sonra başlayan sağanak yağış, kısa süre sonra yerini doluya bıraktı. Kılbasan köyünde etkili olan ve nohut büyüklüğünde yağan dolu, arazileri kısa sürede beyaza bürüdü.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, dün öğleden sonra yağan yağmur ve ardından gelen dolu yağışının ilde kısmi bir bölgede tarım üretimin zarar gördüğünü açıkladı.

basliksiz-2-045.jpg

Dolu yağışlarının yaşandığı bölgelere giden Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, üreticilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak incelemelerde bulundu. Başkan Muğlu;

“Bugün dolu yağan bölgelerde incelemelerde bulundum. Gezdiğimiz; Karaman, Kılbasan Köy arası Bahçelerde Dolu Felaketi, Elma Bahçelerinde ve Ekili arazide ise Mahsül kalmamıştır. Bölgedeki üretim alanlarında çok büyük hasar bulunmaktadır. Üreticilerimize Geçmiş olsun, Allah beterinden Korusun.”dedi.

Karaman’da Dün Yağan Yağmur Bazı Yerlerde Dolu Oldu

Karaman’da Dün Yağan Yağmur Bazı Yerlerde Dolu Oldu

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber