Karaman'da "Düşünmek, Okumak ve Yazmak" Konulu Konferans Düzenlendi

Karaman'da "Düşünmek, Okumak ve Yazmak" Konulu Konferans Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Adem Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Düşünmek, Okumak ve Yazmak’ konulu konferans düzenlendi.

Yazar Ömer Sevinçgül’ün konuşmacı olarak katıldığı konferansı öğrenciler ilgiyle takip etti. Konferansta düşünmenin, okumanın ve yazmanın bir sanat olduğunu vurgulayan Yazar Sevinçgül, “Konuşmak dinlemekten daha yararlıdır. Hiçbir şey kendiliğinden var olmaz, onlara bir anlam ve ifade yükleyen insanlardır. İnsanlar okuya okuya düşünme meselesi edinir, ezberleyerek bir sonuca varamaz. Ezberleyen insan sadece ezberlediğini tekrar eder. Farklı bir fikirde bir sanat yaratmak ve anlamanın inceliğine kavuşmak sadece okumak ile olur. Kelimenin, harfin bir hassasiyeti, kokusu ve ağırlığı vardır. Güzel bir şekilde yazmanın anahtarı okumaktan geçer." dedi.

Yazar olmanın inceliklerinden de bahseden Sevinçgül, “Yazar olmak hata yapa yapa ve onları düzelterek usta haline gelmektir. Yazar cümlelerini kendi dünyasından çıkararak doku işler gibi işler ve ortaya cezbedici şeyler çıkarır. Cümlelerin sadece düzgün olması yeterli değildir, aynı zamanda duygu yüklü olmalıdır. İnsan duygu dünyasını geliştirmeden yazamaz. Üslup, telaffuz her insanda farklıdır ve her insanın kendi üslubunu bulması zaman alır. Hakiki eserler de zamanla meydana gelir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konferans plaket takdiminin ardından sona erdi.

Karaman'da "Düşünmek, Okumak ve Yazmak" Konulu Konferans Düzenlendi

Karaman'da "Düşünmek, Okumak ve Yazmak" Konulu Konferans Düzenlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber