Karaman'da Eğitim Projelerle Destekleniyor

Karaman'da Eğitim Projelerle Destekleniyor

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Karaman’daki Mobilyacılara CNC Öğretiyoruz” projesinin açılışı gerçekleştirildi. 

26 Nisan 2019 Perşembe günü Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programa; Vali Fahri Meral ve eşi Hanımefendi Zehra Meral, Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
 
Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, projenin içeriği, amaçları ve hedefleri hakkında Vali Fahri Meral’e bilgiler verdi.
 
MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger Mevlana Kalkınma Ajansının yapmış olduğu faaliyetlerden bahsederek, projenin istihdam imkânlarını arttırma noktasında büyük katkılar sağlayacağını belirtti.
 
Projenin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Fahri Meral, toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye ve teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği mesleki eğitimin önem kazandığına işaret ederek eğitim öğretimin projelerle desteklendiğini ifade etti. Vali Meral, “Mesleki eğitime katkılar sağlayacağını düşündüğüm bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Konuşmaların ardından Vali Fahri Meral ve beraberindekiler projenin açılışını gerçekleştirdi. CNC makinesinin çalışma prensibi ve üretimi hakkında da yetkililerden bilgiler alan Vali Meral’e CNC makinesinde üretilen Karaman Valiliği yazılı tabela hediye edildi.

Karaman'da Eğitim Projelerle Destekleniyor

Karaman'da Eğitim Projelerle Destekleniyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber