Karaman'da "Evde Sağlık Hizmetleri Birimi"ne kayıtlı 93 Hasta Oylarını Kullandılar

Karaman'da "Evde Sağlık Hizmetleri Birimi"ne kayıtlı 93 Hasta Oylarını Kullandılar

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Birimine kayıtlı toplam 93 hasta ve refakatçisi 31 Mart Yerel seçimlerinde oy kullandı.

Evde Sağlık Hizmetleri birimi oy kullanmak isteyen fakat yatalak durumda olan hastalarının oy kullanmaları için seçim günü mesai yaptı.

Temel haklardan ve vatandaşlık görevi sayılan oy kullanma işleminin herkes için geçerli olduğu bilinciyle yapılan mesaide, sağlık durumlarından dolayı yatağa bağımlı ve Sağlık Personeli refakati gereken hastaların talepleri doğrultusunda bu hizmet verildi. 

Seçimlerde oy kullanmak isteyen hasta ve hasta yakınlarının Evde Sağlık Hizmetlerine başvurmaları üzerine seçim günü için kendilerine randevu verildi. Oy kullanmak isteyen hastalar randevu saatinde, Evde Sağlık Biriminde görevli sağlık personeli eşliğinde evlerinden alınarak oy kullanacakları sandığa getirildi. Hastalar oy kullandıktan sonra tekrar evlerine bırakıldı. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan yaptığı açıklamada; “Sağlık Personeli refakatinde sandık başına gidebileceğini çağrı merkezimize bildiren İl ve İlçelerimizde 93 vatandaşımıza 10 araç ve 36 Sağlık Personelinden oluşan ekibimizle elimizden geldiğince destek olduk. Vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanmalarına imkân sağlayan ekibimize teşekkür ederim”. Dedi.
 

Karaman'da "Evde Sağlık Hizmetleri Birimi"ne kayıtlı 93 Hasta Oylarını K

Karaman'da "Evde Sağlık Hizmetleri Birimi"ne kayıtlı 93 Hasta Oylarını K

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber