Karaman’da Firmalara İşletme Cetveli Uyarısı

Karaman’da Firmalara İşletme Cetveli Uyarısı

Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, sanayi işletmelerini yıllık işletme cetveli konusunda uyardı.

Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı yaptığı yazılı açıklamada, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'na göre sanayi sicil belgesi alan işletmelerin, yıllık işletme cetveli verme zorunluluğu olduğunu bildirdi.

Karaman’da Sanayi Sicil Belgeli kuruluşların, 2016 yılı faaliyetlerinin yer aldığı yıllık işletme cetvellerini tanzim ederek, 30 Nisan 2017 günü mesai bitimine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda vermeleri gerektiğini ifade eden Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"2016 yılı faaliyetlerinin yer aldığı yıllık işletme cetvelini belirtilen tarihe kadar vermeyen işletmeler 914 lira idari para cezasına muhatap olacaklardır. Sanayi Sicil Belgelerinin vize işlemleri 2 yılda bir yapılmakta olup, vize tarihi en son 2013 yılına ait olan Sanayi Sicil Belgelerinin vize işlemleri için Müdürlüğümüze müracaat edilmesi gerekmektedir. Geriye dönük vize işlemi yapılamaz. Vize işlemlerini yaptırmayan sanayi kuruluşlarının Sanayi Sicil Belgeleri geçersiz sayılacağından, bu belge ile sağlanan haklardan yararlanamayacaklardır."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber