Karaman’da Geleceğin Tekvando Şampiyonları Yetişiyor

Karaman’da Geleceğin Tekvando Şampiyonları Yetişiyor

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden tekvando eğitimlerinde geleceğin şampiyon tekvandocuları yetişiyor.

Karaman’da başarı çıtası sürekli yükselen spor branşlarında biri olan tekvandoda geleceğin şampiyonları yetişmeye devam ediyor. Katıldıkları şampiyonlarda elde ettikleri başarılarla adından söz ettiren Karamanlı sporcular daha güçlü bir alt yapı ile alanında uzman antrenörler eşliğinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Sporcuları antrenmanlarında sık sık ziyaret ederek çalışmaları yakından takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise yaptığı sürpriz ziyaretlerle geleceğin şampiyonlarını bir an olsun yalnız bırakmıyor. Ziyaretler kapsamında Yunus Emre Spor Salonu’nda antrenör Sadullah Bacaksız eşliğinde gerçekleşen tekvando antrenmanında müsabık ve alt yapı sporcularıyla bir araya gelen Kısacık, Şube Müdürü Aydın Kaya ile birlikte tecrübelerini sporcularla paylaştı.

Antrenman öncesi çalışmalarla ilgili Kısacık’a bilgi veren antrenör Bacaksız, çalışmaların yoğun bir katılımla devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“ Karaman’da tekvando branşını hak ettiği yere getirmek için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri minik müsabık ve genç, büyük müsabık takımları olmak üzere iki ayrı seansta antrenmanlarımız devam ediyor. Bu grupta eğitim verdiğimiz sporcularımız ulusal ve uluslararası şampiyonlarda madalyalar kazanarak ilimizin adını en iyi şekilde duyurmuşlar ve duyurmaya da devam ediyorlar. Salı, Perşembe ve Cuma günleri alt yapı sporcularımızla yaptığımız antrenmanlarımızda ise tekvandonun temel hareketleri, esneklik ve koordinasyon gibi becerilerini geliştirmeye çalışırken, bunun yanında tekvandonun prensiplerinden olan saygıya yönelik eğitimler veriyoruz. Şampiyonluklar belki uzun zaman diliminde unutulabilir ama karakter ve kişilik asla unutmaz” şeklinde konuştu.

Karamanlı sporcularla her zaman gurur duyduklarını belirten Kısacık ise,” Sporcularımız katıldıkları müsabakalarda elde ettikleri başarılarla gururumuz olmaya devam ediyor. Başarı asla tesadüf değildir. Sporcularımızı antrenmanlarda sık sık ziyaret ederek çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sporcularımız istekli ve azimli çalışmaları bizleri gelecek adına umutlandırıyor” ifadeleri kullandı.

Spor yatırımların tamamlanmasıyla birlikte sporcuların daha iyi şartlarda çalışmalarına devam edeceğini belirten Kısacık, sözlerine şöyle devam etti:

“Yatırımlarımız tamamlandığında Karaman daha modern ve yetenekli sporcuların yetiştirmesinde daha kaliteli bir spor tesislerine kavuşmuş olacak. Spor yatırımlarımız ileri ki dönemlerde buralarda da kalmayıp farklı bölgelerimize de faaliyete geçecek. Gerçekleştirilen bu yatırımlar sayesinde Karaman artık spor şehri olma yönünde büyük bir mesafe kat edecek. Bu tesislerde yetişen evlatlarımız ise, ülkemizin ve Karaman’ımızın adını ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde duyuracaklardır"dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber