Karaman'da Genç Dahiler Ödüllendirildi

Karaman'da Genç Dahiler Ödüllendirildi

13. Uluslararası MEB Robot yarışmasında dereceye giren öğrencileri kabul ederek geliştirdikleri ürünler ve elde ettikleri başarılı sonuçlar nedeniyle ödüllendirildi.

Karaman Valisi Fahri Meral, 13. Uluslararası MEB Robot yarışmasında dereceye giren öğrencileri kabul ederek geliştirdikleri ürünler ve elde ettikleri başarılı sonuçlar nedeniyle ödüllendirdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası MEB Robot yarışmasında insansız hava aracı kategorisinde Karaman'da Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen AKAR MÜH- 2 isimli Mini Drone birinci, HÜR-KUŞ - 1 isimli insansız hava aracı ile üçüncü olurken Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin üretimi olan WOLF - 70 isimli robot ise beşinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza atıldı.
 
Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen ve Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda 10-12 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan yarışma ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt’tan bilgiler alan Vali Fahri Meral, elde edilen başarılı sonuçlar nedeniyle öğrencileri tebrik ederek başarılarını devamını diledi ve öğrencileri ödüllendirdi. 
 
09 Mayıs 2019 Perşembe günü Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt ile Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi okul yöneticileri ile okul öğrencileri katıldı.
 
Her yıl düzenli olarak yapılan yarışma ile ülkemizde mesleki ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması lise ve üniversite öğrencilerinin elde ettikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci, rekabetçi bireyle yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Karaman'da Genç Dahiler Ödüllendirildi

Karaman'da Genç Dahiler Ödüllendirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber