Karaman’da Gençler 15 Temmuz’u Unutmadı

Karaman’da Gençler 15 Temmuz’u Unutmadı

 Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam Gençlik Merkezi tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 2’nci yıl dönümü nedeniyle Karaman Gençlik Hizmetler Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında program düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda şehitlerimiz için gençlik merkezi üyesi gençlerinden Taha Ergül tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu.

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ali Osman Bebek, “Hatırlanacağı üzere, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Bu hain darbe teşebbüsü sadece devlete değil, bizim irademize de yapılmıştı. Bu darbe girişimi bizim temel hak ve özgürlüklerimizi ve bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Ama milletimiz hem devletini, hem de demokrasisini korumayı bir görev bildi. Canı pahasına darbecilerin silahlarına engel olarak devletini, iradesini ve demokrasisini kurtardı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz temalı sinevizyon gösteriminde hain darbe girişiminde yaşanan anlar izletilerek, gençlik merkezi üyesi Süleyman Yaman tarafından 15 Temmuz temalı mektup okundu. Ardından Gençlik Merkezleri arası Kültür ve Sanat yarışmalarında şiir okuma dalında Türkiye birincisi olan Karaman gençlik merkezi üyesi Seher Turgut’un okuduğu “Otuz Kuş” şiiri ise salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Program, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi sırasında çekilen fotoğrafların bulunduğu serginin gezilmesi ve yapılan ikramların ardından sona erdi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber