Karaman'da Gençler Hünerlerini Sergiledi

Karaman'da Gençler Hünerlerini Sergiledi

Karaman’da Gençler Arası Kültür Ve Sanat Yarışmaları Tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları"nın Karaman il elemeleri tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin geleneksel sanata sahip çıkan, okuyan, düşünen, araştıran ve uygulayan bireyler olarak yetişmesi amacıyla hayata geçirdiği "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları”nın Karaman il elemeleri ses, bilgi, tiyatro ve şiir okuma kategorilerinde düzenlenen yarışmaların ardından sona erdi.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen yarışmaların ilki “Hayallerini Sahneye Taşı” sloganı ile tiyatro kategorisinde gerçekleştirildi. 21 Ocak Cumartesi günü KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmada en yüksek puanı alan Yadigar-ı Manidar tiyatro ekibi birinci olurken, Çölmekler (Duyguların Psikolojisi) ekibi ikinci, Yankı ekibi üçüncü oldu.

Karaman’da büyük ilgi gören "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları”nda bir diğer heyecan “Sahne Sırası Sende” sloganı ile ses kategorisinde düzenlenen yarışmalarda yaşandı. KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda 3 kategoride düzenlenen il elemeleri gençlerin heyecan dolu rekabetine sahne oldu. 21 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te başlayan yarışmaların Türk müzik kategorisinde Oktay Samet Özel birinci, Zeynep Bağcı ikinci, Ahmet Selçuk Güncan üçüncü olurken; Popüler müzikte Fatma Nur Candan birinci, Zeliha Nur İlhan ikinci, Talha Küçüktopçu üçüncü; Özgün müzik kategorisinde Yonca Grubu birinci, Parabol Grubu ikinci oldu.

İlk gün tiyatro ve ses kategorilerinde düzenlenen "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları" Karaman il elemelerinde heyecan şiir okuma ve bilgi yarışmalarında düzenlenen ikinci gün yarışmalarıyla devam etti. 22 Ocak Pazar günü KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda “Bir Şiir Bir Nefes” sloganı ile düzenlenen şiir okuma yarışması katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Saat 10.00’da başlayan yarışmalar sonunda 13-17 yaş arası erkeklerde jüriden en fazla puanı alan Ali Furkan Hızal birinci olurken, Mehmet Baturalp Kırındı ikinci, Samet Eyvaz üçüncü olurken; 13-17 yaş kadınlarda Fatma Berat Yavuz birinci, Esma Zümral Kılınç ikinci, Fatmanur Bengi üçüncü oldu. 18-25 yaş erkeklerde ise Fatih Polat birinci, Tunahan Taşpınar ikinci, Aytekin Yılmaz üçüncü olurken; 18-25 yaş kadınlarda Mislina İclal İnce birinci, Melda Çelik ikinci, Hilal Özer üçüncü oldu.

Günün son yarışması ise “Kim Bilir” sloganı ile bilgi yarışması kategorisinde düzenlendi. Gençlik Merkezi Salonu’nda lise ve üniversite kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda lise kategorisinde Akıncılar grubu birinci, Balıkçılar grubu ikinci, Jön Türkler grubu üçüncü oldu. Üniversite kategorisinde Piri Reis grubu birinci, Çavuşlar grubu ikinci, Rastgele grubu üçüncü oldu.

Yapılan yarışmalar sonunda kategorilerinde birinci olan gruplar ve gençler, Şubat ayının ikinci haftası Konya’da yapılacak bölge finallerinde Karaman’ı temsil edecekler.

Yarışmalar sonunda dereceye giren gençleri ve ekipleri tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından gençlerimizin geleneksel sanata sahip çıkan, okuyan, düşünen, araştıran ve uygulayan bireyler olarak yetişmesi amacıyla hayata geçirdiği "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları”nın Karaman il elemelerini tamamlamış bulunuyoruz. Bir birinden renkli geçen yarışmalarda gençlerimiz yeteneklerini sergileme fırsatı bulurken ortaya koydukları performansla bizleri hem güldürdüler hem de duygu dolu anlar yaşattılar. Gençlerimizi böyle güzel bir projenin içerisinde yer aldıkları için tekrar tebrik ediyor, dereceye giren gençlerimize Konya’da düzenlenecek bölge finallerinde başarılar diliyorum.”

2.jpg

4.jpg

5.jpg

7.jpg

3.jpg

1.jpg

8.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber