Karaman'da Hafta Sonu Hava Durumu

Karaman'da Hafta Sonu Hava Durumu

Bugünden (10.03.2017 Cuma) itibaren önümüzdeki haftanın ortalarına kadar aralıklarla görülecek olan yağmur şeklindeki yağışların,Karaman,Konya, Aksaray ve Niğde genelinde zaman zaman ve yer yer kuvvetli olacağı (21-50 mm) tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim  normalleri (12 derece) civarında seyr edeceği ve yağması muhtemel yağmur şeklinde görülecek yağışlarla birlikte, esmesi beklenen güney ve güneybatı (Lodos) yönlerinden rüzgarların rakımı yüksek olan alanlardaki  Karaman’nın Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ile Konya’nın batı-güneybatı kesimlerindeki Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Doğanhisar, Derbent, Derebucak, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Hadim, Taşkent, Akören ilçelerindeki mevcut karın erimesine neden olabileceği tahmin edilmektedir.
 
Kuvvetli yağış, kar erimesi ve rüzgarın neden olabileceği ulaşımda aksamalar-taşkın -heyelan- çığ- soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri olumsuz şartlara karşın ilgililerin, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber