Karaman'da "Hayata Bizimle Tutun" Projesinin İmzaları Atıldı

Karaman'da "Hayata Bizimle Tutun" Projesinin İmzaları Atıldı

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile Çocuk Evleri Sitesinde ikamet eden öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeye yönelik Hayata Bizimle Tutun pro

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen protokol imza törenine Zehra Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün katıldı.

Zehra Meral öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar Ge Birimi tarafından hayata geçirilecek olan sosyal farkındalık ve eğitim projesi “Hayata Bizimle Tutun” ile   Çocuk Evleri Sitesinde kalan öğrencilerin resim, sanat, kuaförlük ve pastacılık alanlarında yeteneklerinin gelişimini sağlayıp ileriye dönük meslek edinme anlamında onlara destek olmak hedeflenmektedir.

İmza töreni öncesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu projenin hedeflerinden bahsederek öğrencilerin özgüvenlerinin artması, birlikte çalışma ve başarı duygularını pekiştirmek için protokolün imzalandığını belirtti. Eğitim kurumlarının en önemli hedeflerinden birinin yetenekli öğrencilerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmak olduğunu ifade eden İl Müdürü Kuntoğlu “Ülkemiz için sürekli kendini yenileyen, yetişmiş, nitelikli, farklılıklarını sergilemekten çekinmeyen bireylerden meydana gelen bir nesil geliştirmek önemli görevlerimizden biridir. İmzaladığımız bu protokolle Halk Eğitim Müdürlüğünde açılacak kurslarla öğrencilerimizin meslek edinmelerine katkılar sunulacak. Kursların ardından eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz bir sergi ile ürünlerini görücüye çıkaracaklar. Projenin ortaya çıkmasında büyük katkıları bulunan başta Zehra Meral’e, iş birliği içerisinde çalışacağımız paydaş kurumlarımıza ve Ar Ge birimimize teşekkür ediyorum. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş önemli bir protokole imza attıklarını belirterek “Protokolle öğrencilerin sanatsal ve teknolojik çalışma olanakları artırılarak hayata hazırlanmaları amaçlanacak, onların toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içerisinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir birey olarak yetişmeleri sağlanacak.” şeklinde konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün ise sosyal devlet anlayışının kurumlar arası iş birliği ile daha güçlü hale geldiğini vurgulayarak sonuçları düşünüldüğünde böyle bir projede yer almaktan dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Program, atılan imzalar ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Karaman'da "Hayata Bizimle Tutun" Projesinin İmzaları Atıldı

Karaman'da "Hayata Bizimle Tutun" Projesinin İmzaları Atıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber