Karaman'da HES Uygulamaları Anlatılıyor

Karaman'da HES Uygulamaları Anlatılıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve kontrollü sosyal hayat kapsamında covid-19 salgınının kontrol altında tutulmasını amaçlayan HES kodu uygulaması bilgilendirme çalışmaları ile vatandaşlara uygulamanın önemi anlatılıyor.

Bu kapsamda Karaman “Cumhuriyet Parkı, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Gazi İlkokulu” karşısında açılan stantlarda vatandaşlara yönelik HES kodu uygulamasına ilişkin bilgilendirme çalışmaları yapılırken henüz HES kodu almayan vatandaşlara ise uygulamanın önemi ve nasıl kullanılacağı hakkında görevliler tarafından bilgiler veriliyor.
 
Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, farklı bölgelerde kurulu bulunan ve vatandaşlara yönelik HES kodu uygulaması bilgilendirme çalışmalarının yapıldığı stantları ziyaret ederek incelemelerde bulundu, yürütülen bilgilendirme faaliyetleri hakkında stant görevlileri ile bir süre sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 
İncelemeleri sırasında vatandaşlarla HES kodunun önemi hakkında bir süre sohbet ederek uygulama hakkında bilgiler veren Vali Işık, uygulamanın cep telefonlarına indirilmesi ve kullanılmasıyla birlikte covid-19 salgınına karşı herkesin ve her bireyin daha dikkatli ve hassas davranacağını, böylelikle vatandaşların tehlike arz eden bölgelerden uzaklaşarak kalabalık ortamların oluşmasının önüne geçilebileceğini belirtti.
 
Bilgilendirme stantlarındaki incelemelerinin ardından Vali Mehmet Alpaslan Işık, daha sonra farklı yaşam ve iş kollarının bulunduğu bölgeleri ziyaret ederek denetimlerde bulundu. Denetimler sırasında işyeri sahipleri ve vatandaşlarla ayaküstü bir süre sohbet eden Vali Işık, son zamanlarda ilimizde artış gösteren vaka sayılarının endişe verici olduğunu belirterek koronavirüsle mücadelede toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü söyledi.
 
Kamu kurum ve kuruluşları olarak koronavirüs ile mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Vali Işık, artan vaka sayısının önlenmesi ve ilimizin sağlıklı ve güvenli bir kent olabilmesi için vatandaşlarımızın fiziki mesafe, temizlik ve maske kullanımının yanı sıra belirlenen kurallara riayet etmelerinin covid-19 salgınına karşı verilen mücadelede önemli bir adım teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

dsc_4922.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber