Karaman'da İl Ekonomi Toplantısı Yapıldı

Karaman'da İl Ekonomi Toplantısı Yapıldı

Karaman’ın ekonomik durumunu ve potansiyelini, ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla düzenlenen “İl Ekonomi Toplantısı” Vali Süleyman Tapsız başkanlığında gerçekleştirildi.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurum binasında gerçekleştirilen ve Karaman'ın ekonomik yapısının ele alındığı toplantıya Vali Tapsız’ın yanı sıra TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Karaman Milletvekili Recep Konuk, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, sanayici ve iş adamları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
“Karaman’ın hedefinde yenilenebilir enerji var”
 
Vali Tapsız, toplantıda yaptığı sunumda Karaman’ın ekonomik açıdan bulunduğu noktayı sayısal verilerle değerlendirdi. Bölgenin deprem riskinin en az olduğu bölgeler arasında yer almasının ilimizde yatırım yapmak isteyen özel sektör kuruluşlarına da çeşitli imkânlar sağladığını söyleyen Vali Tapsız, sahip olduğumuz avantajlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek, Karaman’ı ticaret noktasında hedeflenen noktalara ulaştırabileceklerini söyledi. 
 
Karaman’ın gıda sektöründe ülkemizin öncü illeri arasında yer aldığını belirten Vali Tapsız, enerji konusunda Türkiye’nin dünyada en hızlı büyüyen enerji pazarlarından birisi olduğunu belirterek, enerji üretimi konusunda önemli bir potansiyele ve en yüksek değere sahip olan ilimizin yenilenebilir enerjinin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.
 
İlimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra Anadolu’nun beşiği olmuş ve birçok medeniyete başkentlik yapmış kadim bir şehir olduğunu söyleyen Vali Tapsız, “Bu yönüyle bakıldığı zaman içerisinde çok çeşitli kültürlerin varlığından söz edilebilir. Ekonomik yönden olduğu kadar inanç turizmi noktasında da ilimiz kültür turizminin önemli merkezlerinden birisidir. Tarihi ve kültürel değerlerinin ön plana çıkarılması ve tanıtımının iyi yapılması Karaman turizmine ve ekonomisine önemli kazançlar sağlayacaktır” dedi.
 
“Karaman demiryolu ağıyla yük taşımacılığında önemli bir yere gelecek”
 
Karaman'ın en önemli projelerinden birisi olan hızlı tren projesi hakkında katılımcılara açıklamalarda bulunan Vali Tapsız,  Karaman - Konya hızlı tren hattında alt yapı çalışmalarının tamamlandığını, elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Karaman’ın Ankara ve İstanbul’un yanı sıra Mersin Limanı ve Adana’ya demir ağlarla bağlanarak, özellikle hızlı tren ile yük taşımacılığında önemli bir konuma sahip olacağını söyleyen Vali Tapsız, bunun da Karaman ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını ifade etti. Demiryolu alanında yapılan yatırımların serbest bölge kurulmasında ve ilimizin markalaşması yolunda önemli avantajlar sunacağını söyleyen Vali Tapsız, İlimizin her yönden kalkınmasının ve ticarette söz sahibi olabilmesinin ülkemiz ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacağına olan inancını belirtti.
 
“Karaman ekonomisinin tüm aktörlerinin önerileri dikkate alındı”
 
Karaman ekonomik durumu ve potansiyelinin değerlendirildiği bu toplantıyla sanayici ve işadamlarının yanı sıra ve meslek kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirten Vali Tapsız, “İlimizin sahip olduğu bütün avantajları ve potansiyeli doğru ve verimli kullanmak ve bulunduğumuz ekonomik noktanın daha ileri düzeye taşınması amacıyla ilimiz ekonomisinin tüm paydaşlarıyla bir araya gelerek, görüş alış verişinde bulunulmasının gerekliliğine inanıyorum. Bu anlamda ekonomimizin aktörleri olarak sizlerin bu konudaki tüm istek, öneri ve şikâyetlerini dinlemeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İlimizin ekonomik yapısını güçlendirerek ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlamak için sizlerin belirteceği görüş ve fikirler bizim için önemli” dedi.
 
Vali Tapsız’ın konuşmasının ardından Karaman Milletvekili Recep Konuk, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, sanayici ve iş adamları söz alarak Karaman ve ülke ekonomisine güçlendirmeye yönelik yapılabilecek çalışmalar ve projeler hakkındaki görüşlerini belirttiler.
 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber