Karaman'da İmam Hatiplere KMÜ İmkanları sunuluyor

Karaman'da İmam Hatiplere KMÜ İmkanları sunuluyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Proje Okulları Yönetmeliği çerçevesinde protokol imzalandı.

KMÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Çalışkan ve 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Alime Kaya katıldı.

Üniversite ve Proje İmam Hatip Okulları İşbirliği

Proje İmam Hatip Okulları ve Karamanoğlu Mehmetbey  Üniversitesi  arasında işbirliğini öngören protokol çerçevesinde üniversite tarafından proje okullarına insan kaynağı ve mekân desteği, öğretim üyesi ve öğrenci görevlendirmesi, belirlenmiş derslere katılmalarını sağlama, üniversite yerleşkesi ve kütüphanelerinden yararlandırma, kariyer hizmetleri sunma, toplantı ve hizmetçi eğitimler düzenleme gibi destekler verilirken proje okulları da üniversitenin ilgili bölümlerinin bilimsel proje uygulamalarına katkı sunacaklar.

Proje Okulları, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim görüp sosyal ya da fen bilimlerine ilgi duyan öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri, eleştirel ve bilimsel düşünme becerileri kazanmaları, bilimsel birikime ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerine katkı vermek amacıyla projeler yürütüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber