Karaman'da İş Dünyasında Kadın Olmak Konuşuldu

Karaman'da İş Dünyasında Kadın Olmak Konuşuldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İletişim Bilimci-Gazeteci Gülşen Kılınçer’in konuşmacı olarak katıldığı 'İş Dünyasında Kadın Olmak' konulu konferans düzenlendi.

KMÜ Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, KMÜ Uygulama Oteli’nde düzenlenen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve eşi Mürşide Ak, Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi ve SBMYO Müdürü Prof. Dr. Gizem Saygılı, Genel Sekreter Vekili İbrahim Karagöz ile akademik ve idari personel katıldı.

“Güçlü toplumlara baktığımızda her alanda kadınlar var”

Konferansın açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Namık Ak konuşmasında, “Şanlı tarihimiz boyunca hayatın her alanında en ön saflarda yer alan, mücadeleleri ve başarılarıyla örnek olan bütün kadınlarımızla övünüyoruz.” dedi.

Özellikle güçlü toplumlarda kadının, iş,  siyaset, sivil toplum, sanat ve spor gibi hayatın tüm alanlarına aktif katılımına vurgu yapan Rektör Namık Ak, günümüzde kadınların, geçmişte yaşanan olumsuz durumları geride bırakarak artık üniversitelerimizde rahatça eğitim alabildiklerini ifade etti.

Rektör Namık Ak, “Millet olarak yaşadığımız bu toprakları bizlere yurt kılmak için cepheden cepheye koşan; Hayme Ana’dan, Nene Hatun’a, Şerife Bacı’dan Halide Onbaşıya ve Halime Çavuş’a kadar kahraman kadınlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi, şehit ve gazi annelerini saygıyla anıyorum.” dedi.

“İş dünyasındaki kadınlar özgüvenli olmalıdır”

İletişim Bilimci-Gazeteci Gülşen Kılınçer ise konuşmasında: “Kadınlar iş dünyasında başarılı olmak istiyorlarsa öncelikle ön yargılarla yaklaşmamalı, benden olmaz, ben yapamam sözlerinden uzak durmalılar.” diyerek özgüven konusunun iş dünyasında çok önemli bir konu olduğu ifade etti.

Kadınlar arasındaki iş birliğinin, birlikte hareket etmenin iş dünyasında kadınların yararına olacağını ifade eden Kılınçer, kadınların risk almaktan korkmamaları gerektiğini, var olan düşünceleri hayata geçirdikçe özgüvenlerinin yerine geleceğini ve bu sayede başarı sağlayacaklarını ifade etti.

Kılınçer, iş dünyasında başarılı kadınların özelliklerinden bahsederek başarılı kadınların; önemsiz detaylarda boğulmadıklarını, düzenli ve disiplinli olduklarını ve sürekli öğrenmeye istekli olduklarını ifade etti.

Program, konferansa konuşmacı olarak katılan İletişim Bilimci-Gazeteci Gülşen Kılınçer’e hediye takdimleri ile sona erdi.

d75-2148.jpg

d75-2204.jpg

d75-2212.jpg

d75-2220.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber