Karaman'da İslamla Gerçek Değerine Kavuşan Kadın Konferansı

Karaman'da İslamla Gerçek Değerine Kavuşan Kadın Konferansı

Kadın, gerçek yerini İslâm’da bulmuştur.

Saadet Partisi Karaman Kadın Kollarının düzenleyeceği konferansa dair açıklama yapan Başkan Havva Şahin;
Günümüz kadını huzur ve mutluluğa hasret. Kadın hakkı ve özgürlük diye diye, kadının hak ve özgürlükleri elinden alındı.

Önce, kadını yeterince tanıyamadık. O, zarif ve ince yapılı olup şefkat ve merhamet meziyeti daha yüksektir.  Kadının görevleri yapı ve yaratılışına uygun olmalıdır. Eşitlik teraneleriyle narin yapılı bir varlığa kaldıramayacağı görevler yüklemek âdil bir tutum değildir. Süslü ve cilâlı sözlerle kadını vahşî Kapitalizm’in kölesi, sömürü çarkının kurbanı yapmak kadın hak ve özgürlüğü olamaz.

Kadın, gerçek yerini İslâm’da bulmuştur.

Hakkı üstün tutmak, HAK merkezli bir hayat sürmek, adalet ve sevgi ile, şefkat ile meseleye yaklaşmak çok önemlidir.Aileyi oluşturan unsurlar olarak kadın ve erkeğin birbirini tamamlayıcısı olarak görmek, gönüllü fedakarlıkları, karşılıklı yapmak, hem ailenin  huzur ve birliğini tesis eder, hem de bireylerin… 

Efendimiz, Veda hutbesinde ''Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah'a karşı sakınmanızı tavsiye ederim.''  Demiştir.

'' Sizin hayırlınız ailesine ve eşine en hayırlı olanınızdır.'' Diye kadının İslam'daki yerini ifade etmiştir. 

Aslında bugün, her konuda olduğu gibi kadın hakları konusunda da çağımız insanının, Kur-an'ın çağlar üstü anlayış ve görüşüne, Hz. Peygamber'in örnek ve üstün ahlakına ne kadar ihtiyacı olduğu aşikardır.

Saadet Partisi Karaman Kadın Kolları olarak  28.11.2018 Çarşamba günü saat 13:30'da Yunus Emre Konferans Salonunda Eğitimci Hatice Toroğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı "İslamla Gerçek Değerine Kavuşan Kadın" konulu konferansımıza tüm hanım kardeşlerimiz davetlidir dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber