Karaman'da Kantincilere Hijyen Eğitimi

Karaman'da Kantincilere Hijyen Eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı Karaman İl Müdürlüğünce Eğitim ihtiyacı olduğu görülen diğer sektörlerde de zaman zaman benzer bilgilendirme ve görüş alışverişi toplantılarına devam edilecek.

"Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği gereğince Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim (örgün, yaygın ve özel eğitim) kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı vb. gıda işletmesi çalışanlarına Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla; ilgili mevzuat, gıda güvenirliliği ve hijyen konularında eğitim düzenlenmekte, iştirak eden katılımcılara belgeler teslim edilmekte.

Konuyla ilgili Karaman ve Ermenek ilçelerinde 04-05 Eylül tarihlerinde 2 gün süreyle düzenlenen eğitime ilimizde okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan ve daha önce bu eğitim faaliyetine katılmamış 32 farklı okuldan 150 yi aşkın kantin ve yemekhane çalışanı katıldı.

2017 yılından beri yapılan ve bu yıl 5'inci kez düzenlenen bu eğitim çalışmasında; Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Karaman İl Sağlık Müdürlüğünde görevli konu uzmanları tarafından, Okul Kantinleri Özel Hijyen Yönetmeliği kapsamında belirtilen özel hijyen şartları, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

okul_kantinlerine_dair_ozel_hijyen_kurallari_yonetmeligi_egitimi_yapildi004.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber