Karaman'da Karantina Kaçaklarına Geçit Yok

Karaman'da Karantina Kaçaklarına Geçit Yok

Karaman Emniyeti Karantina kaçakları konusunda sağlıkçılarla koordineli çalışıyor.

Koronavirüs ile mücadelede alınan önlemler çerçevesinde koronavirüs teşhisi konulan vatandaşlarla irtibatı tespit edilen kişilerinde izolasyon ve takip süreci bulunuyor. Ancak bu noktada bazı vatandaşların sorumsuz davranışları tehlikeye adeta davetiye çıkarıyor.

Karaman'da son 12 saat içinde bu konuda iki adet ihlal gerçekleştirildiği tespit edildi. Dün gece saatlerinde yapılan kontrollerde Atatürk Parkı civarında bir vatandaşın karantina süreci dolmadan dışarda gezdiği tespit edildi.

Aynı şekilde bu sabah itibari ile de Telekom müdürlüğüne girmeye çalışan ve HES kodu vermek istemeyen bir vatandaş polis tarafından yapılan incelemede karantinada olması gerektiği tespit edildi. Her iki vatandaş da çağrılan sağlık ekiplerine teslim edildi.

Benzer olaylar ne yazık ki farklı şehirlerimizde de yaşanıyor.

Kayseri'de temas lı olduğu için karantinada olması gereken genç, polis denetiminde yakalanarak yurda yerleştirildi.

Kocasinan İlçesi İstasyon Caddesi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimlerini sürdüren polis ekipleri, Nimet Ç'nin (21) Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunu yaptı.

Sorguda, Nimet Ç'nin Kovid-19 testi pozitif çıkan kişiyle temaslı olduğu belirlendi.

Karantinada olması gereken genç, çağrılan ambulansla Kredi Yurtlar Kurumu yurduna götürüldü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber