Karaman'da Karantina Misafirlikleri Sona Erdi

Karaman'da Karantina Misafirlikleri Sona Erdi

Karaman'a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) getirilerek koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınan vatandaşların süresi doldu.

Karaman'da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) getirilerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda karantinaya alınan 473 kişi, gözetim sürelerinin dolmasının ardından tahliye edilmeye başlandı.

Karaman'a 28 ve 30 Mart'ta getirilip Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Nefise Sultan Kız Yurdu'na yerleştirilen, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 473 kişinin, 14 günlük karantina süresi doldu. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle yurttakilerin tahliye işlemine bugün başlandı.

Son sağlık kontrollerinde sorun olmadığı belirlenen vatandaşlar, otobüslerle memleketlerine gönderilmeye başlandı.

Polis ekipleri de yurt ve çevresinde geniş güvenlik önemi aldı.

Hatay'a gidecek olan Levent Reyhanoğulları, 16 günlük karantina süresinin ardından yurttan ayrıldığını söyledi.

Büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağı olması sebebiyle 2 gün daha karantinanın uzatıldığını ifade eden Reyhanoğulları, "Kaldığımız yurtlarda her şey çok güzeldi. Emeği geçen bütün arkadaşlardan, memurlardan, kurumlardan ve ülkemizden, herkesten Allah razı olsun. Bizi inanılmaz derecede güzel misafir ettiler. Özellikle Karaman halkına çok teşekkür ederiz." dedi.

Birsen Doğan ise her şey için emeği geçenlere teşekkür ederek Karaman'dan çok memnun kaldığını belirtti.

Karaman'da Karantina Süreleri Sona Erdi

Karaman'da Karantina Süreleri Sona Erdi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber