Karaman'da Karne Heyecanı

Karaman'da Karne Heyecanı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Karneleri Dağıtıldı

2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. dönem sonu karne dağıtım töreni Vali Ali Akan İlkokulunda düzenlendi. Törene Karaman Valisi Fahri Meral, İl Jandarma Komutanı J.Alb İlhan Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile kurum müdürleri, yöneticiler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Anaokulu ve 1.sınıf öğrencilerine karnelerini dağıtan Vali Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve protokol üyeleri daha sonra okul bünyesinde bulunan müzeyi gezerek incelemelerde bulundu.

Törende bir konuşma yapan Vali Meral eğitimin önemine değinerek “Eğitimle ilgili Karaman’da çok önemli yatırımlar yapılmıştır. Kişi başına düşen öğrenci ve öğretmen sayısına baktığımızda ülke genelinde ilk sıralarda yer alıyoruz. Yakın gelecekte çok daha iyi başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Sizler kutsal bir görev yapıyorsunuz. İnsan hayatında eğitim dönemleri hayatımızı şekillendiren en önemli süreçlerdir. Bu nedenle sizler, ilimizin ve ülkemizin gelişmesi çok önemlisiniz. Hepinizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Vermiş olduğunuz emeklerle insan hayatında ölünceye dek devam edecek bir etki bırakıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ise “Yaklaşık 48 bin öğrencimizle Karaman genelinde bu yıl tekli eğitime geçtik. Bütün okullarımızda tekli eğitim-öğretim devam ediyor. Eğitim çalışanları ve öğretmen arkadaşlarımızın gayretleriyle ilk dönemi başarılı bir şekilde tamamladık. Karaman genelinde eğitim öğretim alanında hem sportif etkinliklerde hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerde önemli başarıları elde ettik. İkinci dönemde de çalışma arkadaşlarımız ile birlikte hem üniversite sınavlarına giriş noktasında hem de sosyal ve kültürel etkinliklerde hep beraber bu başarıyı sürdürme gayretinde olacağız.” dedi.

as1-002.jpg

Bu eğitim öğretim döneminde bazı derslere müfredat değişikliği ile başlandığını belirten İl Müdürü Kuntoğlu, “Önümüzdeki yıldan itibaren değişmeyen müfredatımız kalmayacak. Kitaplarımız da bu noktada yeniden düzenlenecek. Yeni müfredatımızla ülkemiz, Cumhurbaşkanımızın belirlediği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine eğitim camiamızın çalışmalarıyla ulaşılacağına inanıyoruz.’’ diyerek konuşmasına son verdi.

Karnelerini protokol üyeleri ile öğretmenlerinden alan öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.

Program öğrencilerle çekilen fotoğrafların ardından son buldu.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. dönemi için 5 Şubat 2018 tarihinde ziller yeniden çalacak.

Karaman'da Karne Heyecanı

Karaman'da Karne Heyecanı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber