Karaman’da Kavak Mantarı Eğitimi Yapıldı

Karaman’da Kavak Mantarı Eğitimi Yapıldı

Kolay işçilik, düşük üretim maliyeti mantar üretimini cazip kılıyor

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker konuyla ilgili yaptığı açıklamada;“İlimizde vatandaşlarımıza yönelik yeni gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla “Üreten Karaman Günleri” kapsamında organik kavak (istiridye) mantarının üretiminin ve işçiliğinin kolay olması, üretim maliyetinin düşük olması ve vatandaşlarımız tarafından kolay ve verimli bir şekilde yetiştirilebilecek olması nedeniyle Karaman merkez ve ilçelerimizde organik kavak (istiridye) mantarı üretimi ile ilgili olarak eğitim verilmesi kararlaştırılmıştır.

Bununla ilgili olarak; Karaman merkezde 2 gün, Sarıveliler, Başyayla, Ermenek, Ayrancı ve Kâzımkarabekir ilçelerimizde 1’er gün olmak üzere toplam 7 gün organik kavak (istiridye) mantarı üretimi, tıbbi aromatik bitkiler üretimi ve fide yetiştiriciliği ile ilgili sunum ve eğitim verilecektir. Tüm vatandaşlarımızı eğitimlere davet ediyoruz, katılımlarını bekliyoruz. İlimize yönelik gelir getirici çalışmalar, eğitimler, kurslar ve ilimizin kalkınması ve tanıtılması adına çalışmalarımız artarak devam edecektir.’’ dedi.

Dün Karaman’da gerçekleştirilen eğitim Piri Reis Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi.

Vatandaşlara adım adım yapılması gerekenler anlatıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum