Karaman'da Kış Lastiği Uygulamaları

Karaman'da Kış Lastiği Uygulamaları

Karaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kış lastiği uygulaması kapsamında şehrin giriş noktalarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Trafik ekipleri, şehrin giriş noktalarında durdurduğu kamyon ve kamyonet tipi araçlarda kış lastiği kontrolü yaptı.

Yaklaşık 1 saat süren denetimlerde 30 civarında aracın lastikleri kontrol edildi. Denetimlerde kış lastiği takmayan sürücüye ya da uygunsuz lastiğe rastlanılmadı. Denetimlerin devam edileceği belirtildi.

Kış lastiği uygulamasına göre Türkiye’de tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehir içi taşımacılıkta kullanılan tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca ‘A’ türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillere, 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildiği biliniyor.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber