Karaman'da Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Karaman'da Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte zorlaşan hayat şartlarına karşın il merkezi ve ilçelerdeki karla mücadele kapsamında 2016-2017 yılı kış döneminde alınacak tedbirleri görüşmek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Karla Mücadele Toplantısı gerçekleştiril

Vali Süleyman Tapsız’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, Vali Yardımcıları Mehmet Uğur Arslan ve Ahmet Günaydın, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Karaman Belediyesi,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 112 Acil Çağrı Merkezi, Kızılay, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Meteoroloji Müdürlüğü,  Karayolları 33. Şube Şefliği kurum amirleri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tapsız, içinde bulunduğumuz kış mevsiminin bereketli geçmesi temennisinde bulunarak, toplantının hayırlı olması dileklerinde bulundu. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte zorlu yaşam koşullarının ortaya çıktığını söyleyen Vali Tapsız; “Bu toplantı ile mevcut kış şartları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm birim ve kurumlarımızla alınması gereken tedbirleri görüştük. Alacağımız güvenlik tedbirleri ile vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir kış geçirebilmeleri için gerekli çalışmaları tüm kurum müdürlerimizle birlikte yapacağız” dedi.
 
Karayolları 33. Şube Şefliğinin yaptığı sunumda mevcut personel ve ekipmanıyla birimlerinin kış şartlarına hazır olduğu, 13 ekip bulunan şeflikte 9 ekibin Karaman’da hizmet verdiği ifade edilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı şube şefliğinin iletişim bilgileri katılımcılara dağıtıldı.
 
İl Merkezini ilçelere ve köylere bağlayan yollarda kar yağışına bağlı olarak il özel idaresi ekipleri ve karayolları ekiplerinin koordineli olarak işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürerek kapanabilecek yolların vakit geçirmeden ulaşıma tekrar açılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması ifade edildi.
 
Vali Tapsız, karla mücadele konusunda kurumlarımız tüm tedbirlerini alarak ve ilgili kurumlarla iletişim halinde olacaklarını belirterek, trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyici tipi, çığ düşmesi, heyelan, yol kapanması gibi hava, yol ve çevresi ile trafik durumları hakkında, basın ve yayın organlarına bilgi verilmesi, vatandaşlarımızın zamanında uyarılması ve tedbirli olmalarının sağlanması için (155), (156) ve (159) Karayolları Genel Müdürlüğü yol danışma telefon hatlarını arayan vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme ve yardımın yapılacağını ifade etti.
 
İlimizin kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda geçirebilmesi, beklenen kış koşullarının meydana getirebileceği olumsuzlukları asgariye indirebilmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda; yerleşim dışında, yerleşim yerlerinde, otogarlarda alınacak tedbirler ile karayolu işaretlemeleri, denetimde görevli personel ve ekip araçları konuları ele alındı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber