Karaman'da Kod Adı 2023 Projesi Devam Ediyor

Karaman'da Kod Adı 2023 Projesi Devam Ediyor

Karaman'da "Kod adı 2023" projesi kapsamında gençlere bilişim eğitimleri verilmeye devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi'nde bilişim eğitimleri yeni döneminde devam ediyor. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye'yi bilişim, eğitim ve savunma sanayi alanında ileriye taşıyacak donanım ve yazılım eğitimleri ile tüketen değil üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla başlatılan "Kod adı 2023 " projesi kapsamında, 12-15 yaş aralığındaki gençlere algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri veriliyor. Projede milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine seminer programları da gerçekleştirilecek. Eğitimleri, başarıyla tamamlayan en iyi 100 genç, yaz döneminde özel kampa alınacak. Türkiye’de seçilen en başarılı 100 gence ise bilişim uzmanları tarafından ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilerek, TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu gençler tavsiye edilecek.

"Kod adı 2023" projesinin ilk etabını başarıyla tamamladıklarını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, “ Şuanda projemizin ikinci etabı için eğitimlerimize başladık. Gençlerimizden çok büyük bir talep var. Bizlerde bu talepler doğrultusunda gençlerimize alabilecekleri en iyi eğitim vermeye çalışıyoruz. Proje ile gençlerimiz yazılım geliştirme becerisine sahip olacak ve en başarılı 100 gence bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecek. Projede yer almak isteyen 12-15 yaş aralığındaki tüm gençlerimizi gençlik merkezimize bekliyoruz” dedi.

Karaman'da Kod Adı 2023 Projesi Devam Ediyor

Karaman'da Kod Adı 2023 Projesi Devam Ediyor

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber