Karaman’da Kök Hücre Aile Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Karaman’da Kök Hücre Aile Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan “Kök Hücre Aile” Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda Proje Koordinatörü Zeliyha Akcan, projenin ayrıntılarını anlattı.

STK Başkanlarının ve kök hücre aile projesinin eğitim kadrosunun katıldığı proje tanıtım toplantısında Karaman’da evlilik planı yapan, ailede iletişim sorunu yaşayan veya boşanmış olan kişilere eğitim ve danışmanlık yapılacağı bildirildi.

Proje Koordinatörü Akcan “Derneğimiz, kadınlara bilimsel ve kültürel yönden yardımcı olmak; maddi ve manevi destek vermek; milli kültürümüz ve geleneklerimizi yaymak; birlik, beraberlik, sevgi ve işbirliğini yaymak ve bu yönde etkinlikler yapmak amacıyla kuruldu. Karaman’da şiddetli geçimsizlik, terk etme, aldatma ve onur kırıcı davranışlar nedeniyle aile kavramı zarar görüyor. Aile değerlerinin geliştirilmesi için evlilik hazırlığındaki çiftler ve evliliğini sonlandırmış bireylere proje kapsamında eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız” dedi.

Akcan, projeye “Kök Hücre Aile” isminin verilmesinin nedenini “Tedavisi zor bir hastalığa yakalanan bir insanın kök hücre sayesinde hücrelerinin, organlarının yenilenerek iyileşmesi, hayata tekrar geri dönmesi gibi, bu proje sayesinde de evliliklerin can bulmasını hedefliyoruz. Bu nedenle projemize “Kök Hücre Aile” ismini verdik” şeklinde açıkladı.

Karaman’da aile sorunlarına ve boşanma istatistiklerine vurgu yapan Akcan “Ailenin ve toplumun özünde güvene ve paylaşıma dayalı birliktelik olmalıdır. Toplumun temeli aile olduğundan, bölgesel kalkınma için boşanma ve evlilik göstergeleri dikkate alınmalıdır. Konya ve Karaman’da kamu ve sivil toplum kuruluşlarının konuyla ilgili yaptıkları çalışmalar çeşitlenmeli, yeni uygulamalar yapılmalıdır” dedi.

TÜRAP İç Anadolu Bölgesi Genel Koordinatörlüğünü de sürdüren Zeliyha Akcan, 21 Ekim 2017’de Karaman’da yapılan Ailede İletişim Çalıştayı sonuçlarını açıkladı. İç Anadolu Bölgesindeki ailelerin yapısı ve boşanma nedenleri değerlendirildiği Çalıştayda evlilik öncesi eğitimlerin zorunlu olması, mahremiyet eğitiminin yaygınlaştırılması, bilinçli tüketim alışkanlığının kazandırılması ve dinin hurafelerden arındırılması gerektiği konusunda çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Kök Hücre Aile Projesinde evlilik öncesi dönem, evlilikte dinin rolü, aile değerleri, aile içi iletişim, evlilikte rol dağılımı, öfke kontrolü, aile içi şiddet, çocuk istismarı, ailede ortak kültür, aile hukuku, medya okuryazarlığı, bilinçli alış-veriş gibi konular hakkında eğitimler verilecek. Motivasyon ve moral eğitimlerinin yanı sıra boşanmış bireylere NLP yöntemi ile kabullenme ve davranış yönetimi hizmeti sunulacak. Ayrıca uzun süre evli kalıp problem çözmede başarılı yöntemler kullanabilen çiftler ile henüz evlilik planı yapan ya da evliliğinde problem yaşayanlar bir araya getirilerek rol modeli ile problem çözme fırsatı sağlanacak.

8 ay sürecek olan projenin, 28 Şubat 2019’da sona ermesi planlanıyor.

b04e7824-ac1a-4577-9fb1-71caf6b988bd.jpg

10b49a49-f576-4ab5-b125-7a0d40827945.jpg

 

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber