Karaman’da Korona Virüs Karantinasında Son Durum

Karaman’da Korona Virüs Karantinasında Son Durum

Karaman'da Korona Virüs dolayısıyla karantina altına alınan apartmanda 14 vatandaşımız bulunuyor.

Türkiye korona virüs ile mücadelede normalleşme sürecine girerken Karaman’da görülen korona virüs vakası vatandaşı tedirgin etti.

Kamuoyuna karantina dün Karaman Valiliği tarafından yapılan;

“Karamanoğlu Mehmetbey mah. 928.sk No:2 adresinde yaşayan bazı vatandaşlarımızda Koronavirüs(Covid-19) pozitif vakalarının görülmesi ve aynı hanede yaşayan temaslı sayısının fazla olması nedeniyle;Koronavirüs(Covid-19) salgınının yayılarak vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmesini engellemek amacı ile belirtilen adresteki 4 katlı apartmanın, 08/05/2020 Cuma günü saat 17:00  itibariyle ikinci bir karara kadar karantinaya alınmasını, Belirtilen adresteki apartmanda ikamet eden vatandaşların daire ve apartmandan giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir” açıklama ile duyuruldu.

Olayın duyulmasının ardından apartmanda bulunan aynı aileden Yaşlı çifttin, kızı ve oğlunun da yaşadığı 14 kişi karantina altına alındı.

Korona Virüs Vakası nasıl tespit edildi?

Olay yaşlı kadının rahatsızlığı dolayısıyla Karaman’da özel bir sağlık merkezine başvurması ile başlayan süreç sonunda ortaya çıktı.

Akciğer filmi çekilmesi için Karaman Devlet Hastanesine yönlendirilen yaşlı kadın burada bir teste tabi tutuldu. İlk test negatif çıktı.

Ancak torununun refakati ile tedavisi devam eden kadının yeniden yapılan korona virüs testi ikinci seferde pozitif çıkınca tedavi sürecinde irtibatlı olduğu damadı ve torununa da test yapıldı. Böylece testleri pozitif çıkan 3 vatandaşımız Karaman Devlet Hastanesinde kontrol altına alındı.

Ailenin kalan bireyleri de apartman karantinası ile izole edildi. Ekiplerin hastalığın bulaşma süreci ve ailenin diğer bireylerine ilişkin çalışmaları devam ediyor.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber