Karaman'da Korona Virüs Tedbirleri Gözden Geçirildi

Karaman'da Korona Virüs Tedbirleri Gözden Geçirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası il pandemi kurulu tedbirleri gözden geçiriyor.

Vali Fahri Meral, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş ve Ticaret İl Müdürü Adem Özcan'ın katılımlarıyla koronavirüs salgının ilimiz ticaretine etkilerinin ele alındığı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
 
30 Mart 2020 Pazartesi günü Valilik makamında gerçekleşen değerlendirme toplantısında; il genelinde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve yürütülen çalışmalar ele alınırken, yaşanan salgının bir an önce engellenmesi vatandaşlarımızın korunması ve ülkemize olan etkilerinin azaltılması kapsamında ilimizde ticari faaliyette bulunan esnaf ve işletmelerin koronavirüs tehdidi karşısında alması gereken önlemlerin yanı sıra vatandaşların temel ihtiyaçlarının dışında sosyal hayattan izole edilmelerinin sağlanması amacıyla alınması gereken tedbirler ele alındı.
 
Toplantıda, Ticaret Bakanlığının tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu Sanal Ticaret Akademisi'nden, öğrencilerden ev hanımlarına, esnaf ve sanatkârdan kadın ve genç girişimcilere kadar geniş bir hedef kitlenin yararlanabileceği hususu belirtilerek, “Koronavirüs” nedeniyle evde kalınması önerilen bu dönemde zamanın etkin ve faydalı kullanımı açısından, ticaret ile ilgilenen vatandaşlarımızın Sanal Ticaret Akademisinden yararlanabileceği ifade edildi.

Karaman valiliği

Değerlendirme toplantısında; Mevsimlik işçiler başta olmak üzere tarımsal üretimde çalışan vatandaşlarımızın barınma, çalışma alanlarının il /ilçe müdürlükleri tarafından sürekli kontrol edilmesi, virüsün bulaşma riski yüksek olduğu değerlendirilen alanlarda sağlık il müdürlükleriyle koordineli olarak gerekli tedbirlerin alınmasının sağlanması,
 
Tarım işçilerinin ulaşım koşullarının hem virüsün yayılımın kontrol edilmesi hem de trafik kazaları ve mevzuatı yönünden yakinen takip edilerek gerekli tedbirlerin trafik zabıtası ve il sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından alınmasının sağlanması,
 
Tüm bu hususlarla birlikte çiftçilerin üretim alanına erişimini kısıtlamayacak ve hasat edilen ürünler ile tarımsal girdilerin pazara ulaşımını engellemeyecek şekilde tarımsal üretimin aksatılmadan yürütülmesi konuları ele alındı.

tarim.jpg

30 Mart 2020 Pazartesi günü Valilik Makamında gerçekleşen değerlendirme toplantısında; Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, dünyayı ve ülkemizi tehdit eden koronavirüs ile mücadele kapsamında OSB Müdürlüğünce alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında Vali Fahri Meral’e bilgiler verdi. 
 
Vali Fahri Meral, koronavirüs tehdidine karşı toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü ve her anlamda daha hassas olunması gereken bir süreçten geçildiğini belirterek ilimiz ekonomisinin can damarı olan şirketlerimizin de aynı hassasiyetle hareket ederek gerekli tedbirleri almalarının önemli olduğunu ifade etti. 

osb.jpg

30 Mart 2020 Pazartesi günü Valilik makamında gerçekleşen değerlendirme toplantısında; il genelinde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve yürütülen çalışmalar ele alınırken, yaşanan salgının bir an önce engellenmesi vatandaşlarımızın korunması ve ülkemize olan etkilerinin azaltılması kapsamında ilimizdeki esnaf ve taksicilerin çalışma durumları değerlendirildi.
 
Değerlendirme toplantısında; İlimiz faal olarak çalışan ticari taksi durakları ve çalışanlarıyla ilgili olarak duraklarda çalışanların yoğunluk oluşturmaması için Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından çalışma saatleri konusunda planlama yapılması konusu ele alındı.

oda-baskanlari.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber