Karaman’da Korona Virüsle Mücadelede Son Rakamlar

Karaman’da Korona Virüsle Mücadelede Son Rakamlar

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı bir köy, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı, bir köyün ise karantina süresi uzatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 6-12 Mart döneminde il bazında Kovid-19 vaka sayılarının yer aldığı haritayı paylaşarak, "Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün." ifadesini kullandı.

Bakan Koca'nın paylaştığı Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, Karaman her 100 bin kişide haftalık (6-12 Mart) Kovid-19 vaka sayısı 56,88 oldu.

Korona virüsle mücade Karaman’da da devam ederken kırsaldan gelen haberler üzüyor.

Karaman’ın Ermenek İlçesinde Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla salgının önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla, Katranlı köyünün 7 gün süreyle karantina altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Alınan kararlara uymayanlar hakkında adli ve idari cezai işlem uygulanacağı ayrıca ifade edildi.

Öte yandan, Boyalık köyünde devam karantinanın ise vakaların devam etmesinden doayı 10 gün daha uzatıldı.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber