Karaman'da Koronavirüs Tedbirleri Denetlendi

Karaman'da Koronavirüs Tedbirleri Denetlendi

Karaman'da “Sağlık İçin Hepimiz İçin” Sloganıyla İşyerlerine Denetimler Yapıldı

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen ve son dönemde artış gösteren Covid-19 yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda tüm iş kolları ve yaşam alanlarını içerisine alan geniş kapsamlı denetimler yapıldı.

Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla yayınlanan genelge doğrultusunda  salgının önlenmesi ve kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelenin etkin olarak yürütülebilmesi amacıyla Vali Mehmet Alpaslan Işık, kamu hizmeti veren iş kolları ve yaşam alanlarında denetimlerde bulunarak covid-19 salgınına karşı alınan tedbirleri yerinde denetledi.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal’ın katıldığı ve 1. İstasyon caddesi üzerinde hizmet veren işletme ve esnafları içerisine alan denetimler sırasında Vali Mehmet Alpaslan Işık, özellikle sosyal mesafe kuralına uyulması, maske kullanımı ve temizlik konusunda işletme sahipleri ve vatandaşlara uyarılarda bulunarak son dönemde ilimizde ve ülkemizde artış gösteren koronavirüs vakaları karşısında dikkatli ve hassas olunmasını istedi.

Konuşmasının devamında İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda covid-19 salgınına karşı işyerlerini denetlemeye çıktıklarını belirten Vali Işık, covid-19 salgınına karşı Karaman’ın sıfır vaka sayısının yaşandığı bir il olabilmesi için çaba sarf edileceğini söyledi. Vali Mehmet Alpaslan Işık, Karaman’ın her anlamda güvenli bir kent olduğunu ancak covid-19 tehdidine karşı da ilimizin güvenli kent logosunu alabilmesi için tüm birim müdürleri ile birlikte gece gündüz demeden çalışacaklarını ifade etti. Maske kullanımı konusunda vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti gösterdiklerini söyleyen Vali Işık, denetimler sırasında işyeri sahiplerinin de belirlenen kurallara riayet ettiklerini memnuniyetle gözlemlediklerini belirterek ilimizdeki artan vaka sayısını en alt seviyeye çekebilmek için tüm güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekledi. 

Covid -19 salgınına karşı maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik konularında belirlenen kurallara riayet eden Karaman halkına ve işyeri sahiplerine teşekkür ediyorum diyen Vali Işık daha sonra konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve personelinin de katıldığı  “Sağlık İçin Hepimiz İçin” parolasıyla yapılan denetimler, iş alanlarının ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu “İsmet Paşa Caddesi, Kâzımkarabekir Caddesi, Yunus Emre Caddesi, 2. İstasyon Caddesi, 30 metrelik Yol Üzeri, Kemal Kaynaş Caddesi, Mut Caddesi ve Molla Fenari Caddesi” üzerinde hizmet veren alışveriş merkezleri, kahve, lokanta, çay bahçesi, kıraathane gibi iş kolları ve yaşam alanlarında gerçekleştirildi.

06 Ağustos 2020 Perşembe günü Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında başlatılan geniş kapsamlı denetimlerde işyeri sahiplerine ve vatandaşlara temizlik, maske kullanımı ve fiziksel mesafe kurallarına uyulması konusunda rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıldı.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı; Covid-19 virüsünün ülkemizde görülmeye başladığı günden bu yana tedbir ve önlem çalışmalarına başladıklarını, gece – gündüz demeden şehrin her bölgesinde dezenfekte ve temizlik çalışması yapıldığını, belediyenin kendi imkanlarıyla ürettiği maskelerin her eve ulaşacak şekilde dağıtıldığını, halen semt pazarları, çarşı gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde maske dağıtımının devam ettiğini söyledi.

Denetimler kapsamında Karaman Belediyesi Zabıta Ekipleri ise çarşı merkezinde vatandaşlara maske dağıttı.

Karaman'da Koronavirüs Denetimleri

Karaman'da Koronavirüs Denetimleri

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber