Karaman'da Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi

Karaman'da Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde hayvanlar sahiplerine teslim ediliyor.

Karaman'da "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi" Kazımkarabekir'de  Kaymakam Muhammed Enes Çıkrık’ın katılımı ile başladı.

Karaman Valiliği öncülüğünde Ziraat Bankası ile yapılan protokol çerçevesinde Karaman'daki küçükbaş hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak olan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi ile ilimizdeki küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve kırsal gelir kaynaklarının arttırılarak köyden kente göçün önlenmesi ile koyun yetiştiriciliğinin yerli ve yerel ırklarla geliştirilerek bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin büyütülmesi amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında Karamanda ilki gerçekleştirilen küçükbaş hayvanların teslimi  vatandaşlarımızın katılımı ile Ramazan Kibar’a yapılmıştır.

Kazımkarabekir'de düzenlenen programa Karaman İl Genel Meclis Üyesi Durmuş Demirci, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Ayşe Koca, İlçe Ziraat Bankası Müdürü Hacı Ahmet Şener, Özyurt Köy Muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

Tören sonunda açıklama yapan Kaymakamımız Sayın Muhammed Enes Çıkrık “"İmzalanan proje ile köyden kente göçün azaltılarak istihdamın sağlanması, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve sayısının artırılması, yerel koyun ırklarının ıslah edilerek bölgesel kalkınmaya ve kırmızı et açığının kapatılmasına katkı sağlanacaktır. Bu vesile ile projenin ilçe ve ülke ekonomisine katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber