Karaman'da "KYK"lı Gençler "Engelliler Haftası"nı Unutmadı

Karaman'da "KYK"lı Gençler "Engelliler Haftası"nı Unutmadı

Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, ‘Ramazan Ayı Gönül Bağı’ etkinlikleri kapsamında engelli bireylere destek yürüyüşü düzenlendi.

Yunuskent Futbol Sahası’nda düzenlenen etkinlikte engelli bireyler ve Kyk’lı öğrenciler yürüyüş öncesi çeşitli sportif etkinlikte bir araya geldi. Yunuskent Futbol Sahası’nda oturarak voleybol, badminton, dart, masa tenisi, futbol ve bocce gibi branşlarda düzenlenen yarışmalarda mücadele eden engelli bireyler ve Kyk’lı gençler bir arada spor yapmanın mutluluğunu yaşadı. Özellikle Karaman’ı oturarak voleybol süper liginde başarıyla temsil eden Gençlik ve Spor Kulübü Oturarak Voleybol takımı sporcuları ile voleybol maçı yapan gençlerin mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu. 2 set üzerinden oynanan maç sonunda kazanan dostluk oldu.

İftar öncesi gerçekleştirilen etkinliklerin ardından Kyk’lı gençler, ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlendikleri farkındalık yürüyüşü ile engelli kardeşlerine hazırladıkları pankartlarla destek oldular. Kyk’lı öğrencilerin kendilerine yaptıkları bu anlamlı etkinlik karşısında mutluluklarını gizleyemeyen engelli bireyler ise genç öğrencilere bu anlamlı günde yanlarında oldukları için teşekkür ettiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ‘Ramazan Ayı Gönül Bağı’ etkinliklerinin devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, "Engelli vatandaşlarımızla ilgili hem bireysel, hem kurumsal olarak üzerimize düşen sorumluluklar var. Onların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi hepimizin insanlık görevidir. Bizlerde müdürlük olarak engelli kardeşlerimiz için bu anlamlı günde gönüllü kardeşlerimizin de katılımı ile farkındalık yürüyüşü etkinliği düzenledik. Öncesinde ise engelli bireylerimiz ve Kyk’lı gençlerimizi spor etkinliklerinde bir araya getirdik. Bu anlamlı günde böylesine güzel bir etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kyk’lı öğrencilerin ‘Ramazan Ayı Gönül Bağı’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri farkındalık yürüyüşü Gençlik Merkezi’nde düzenlenen iftar programının ardından sona erdi.

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Cavit Bardak, Mustada Akgündüz, Osman Selçuk Akbaş, Aydın Kaya, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, engelli bireyler ve aileleri ile Kyk’lı öğrenciler katıldı.

Karaman'da "KYK"lı Gençler "Engelliler Haftasını" Unutmadı

Karaman'da "KYK"lı Gençler "Engelliler Haftasını" Unutmadı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber