Karaman'da Maske Dağıtımı

Karaman'da Maske Dağıtımı

Karaman'da Vatandaşlara Ücretsiz Maske Dağıtılmaya Başlandı

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığımız tarafından başlatılan “Ücretsiz Maske Dağıtımı” projesi kapsamında, Karaman Valiliği tarafından temin edilen maskeler dağıtılmaya başlandı.
 
Cumhurbaşkanlığımızın kararnamesiyle maske satışının yasaklanması üzerine, tüm vatandaşlarımıza salgının yayılma riskini azaltmak amacıyla 13 Nisan 2020 Pazartesi günü itibariyle başta valilik birimleri, kaymakamlıklarımız, il emniyet müdürlüğü, il jandarma komutanlığı, belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız aracılığı ile kamu kurumlarımızın ve vatandaşların yoğun olarak hizmet aldığı alanlarda ücretsiz maske dağıtımına başlandı. 
 
Yine, tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının almış olduğu karar doğrultusunda https://maske.epttavm.com üzerinden PTT aracılığı ile tüm vatandaşlarımıza kargo vasıtasıyla ücretsiz maske dağıtımı 13 Nisan 2020 tarihi itibariyle başlanarak ücretsiz maske dağıtımına başlandı.
 
Bu kapsamda koronavirüs tehdidine karşı alınan önlemleri yerinde görmek üzere İsmet Paşa Caddesinde incelemelerde bulunan Vali Fahri Meral, cadde üzerinde karşılaştığı vatandaşlara maske kullanımı, izolasyon ve sosyal mesafenin korunmasının önemini belirtti. 
 
Salgının önlenmesi ve sosyal hayatın normalleşmesinin kurallara riayet etmekle mümkün olabileceğinin altını çizen Vali Meral,  bu zorlu sürecin sağlıklı ve güvenli bir şekilde atlatılabilmesi için vatandaşlara tavsiye ve uyarılarda bulundu.
 
Kendilerini izole etmelerini, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını, maske kullanımına ve sosyal mesafenin korunmasına azami dikkat edilmesini isteyen Vali Meral, daha sonra İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımını yerinde görerek, Karaman halkına aileniz ve sevdikleriniz için lütfen evinizde kalın çağrısı yaptı.

Karaman'da Maske Dağıtımı

Karaman'da Maske Dağıtımı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber