Karaman’da Mekke’nin Fethi Programı

Karaman’da Mekke’nin Fethi Programı

Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi, geleneksel programlarından birini daha gerçekleştiriyor.

Mekke’nin Fethi’nin 1392. yıl dönümünün kutlanacağı programda İlahiyatçı-Eğitimci Mustafa Kayhan Hoca, Mekke’nin Fethi’nin anlam ve önemine değinecek. Programda ayrıca Hafız Osman Akyol’dan Kur’an tilaveti, sinevizyon gösterileri ve Ezan dinletisi yer alacak. Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreninin de gerçekleştirileceği fetih programında sevilen sanatçı Ammar Acarlıoğlu ezgileriyle gönüllerin pasını silecek. 31 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da başlayacak olan program Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda yapılacak.

Program dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AGD Karaman Şube Başkanı Şabettin Gezen tüm Karamanlıları programa beklediklerini ifade etti. Şabettin Gezen’in mesajı şöyle: “Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık gecesinde tüm Türkiye’de, yüzlerce noktada Mekke’nin Fethi Programını yıllardır düzenliyoruz.

Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam ordularınca Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri-miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz.  Fethin ruhunu, mânâsını, Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) ortaya koyduğu duruşu insanlara aktarmak gayesiyle hazırlamış olduğumuz Mekke’nin Fethi’nin 1392. Yıl dönümü programında sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.”

davetiye1.jpeg

davetiye2.jpeg

afis.jpg

 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber