Karaman'da Meme Kanserine Dikkat Çekildi

Karaman'da Meme Kanserine Dikkat Çekildi

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü'nden meme kanserine erken teşhis için toplantılar yapıldı.

Meme kanseri, ülkemizde en sık görülen kanserdir. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede toplumun bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi önemlidir. Bu amaçla 2004 yılından beri “Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri “ yurt genelinde düzenlenmektedir. Bu kapsamda halkı bilgilendirme –bilinçlendirme , farkındalık kazandırma çalışmalarına ekim ayında yoğunluk verilmiş olup, bu ayın verimli ve etkin geçmesi, toplumda davranış değişikliği sağlayabilmek için 19.10.2017 -26.10.2017 tarihlerinde Toplum Sağlığı Merkezi başkanı Dr. İnanç İkbal Çolakoğlu, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Saliha Ünal, Hemşire Hacer Yanık tarafından Hal Cami Kur-an Kursuna Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi ile ilgili eğitim verilmiştir. Ayın anlam ve önemini belirtmek ve farkındalığı artırmak amacıyla katılımcılara kokart takılmıştır.


25.10.2017 tarihinde ise Karaman Kredi Yurtlar kurumu öğrenci ve personellerine Ketem hekimi Betül Delen tarafından eğitim verilmiştir.Eğitimlerde erken tanı ve tedavi ile kanserli hastalarda önemli oranda iyileşmenin mümkün olduğu vurgulanmış ve taramalar için Keteme yönlendirme yapılmıştır. Bu eğitimler kapsamında toplamda 310 kişi konu ile ilgili bilinçlendirilmiştir.

Karaman'da Meme Kanserine Dikkat Çekildi

Karaman'da Meme Kanserine Dikkat Çekildi

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber