Karaman’da Mesleki Ve Teknik Anadolu Liselerinde Okuyan Öğrenciler Yaz Stajlarına Başladı

Karaman’da Mesleki Ve Teknik Anadolu Liselerinde Okuyan Öğrenciler Yaz Stajlarına Başladı

Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 11. sınıf öğrencileri savunma sanayi firmalarında yaz stajlarına başladı.

Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 11. sınıf öğrencileri savunma sanayi firmalarında yaz stajlarına başladı.

"Meslek Lisesi Memleket Meselesi" sloganıyla özellikle son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği uygulamalarla büyük atılım sağlandığının altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman'da Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, Anadolu Teknik Programı çerçevesinde sınavla öğrenci alan bölümlerinin değişen dünya şartlarına göre ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim verdiğini ifade etti. Bu çerçevede Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı-Savunma Elektronik Sistemleri Dalı öğrencilerinin Ankara'da staj eğitimlerine başladığını ifade eden Çalışkan, "Mesleki ve Teknik Anadolu liselerimiz bünyesinde açılan yeni bölümlerle teknolojik gelişmeler doğrultusunda daha da güçleniyor. Tercih sürecinde liselere geçen öğrencilerimiz yetenek ve hayalleri doğrultusunda sınavla öğrenci alan Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı Yazılım Geliştirme Dalı, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Savunma Elektroniği Dalı, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı ile Bilişim Teknolojileri Alanı Yazılım Geliştirme Dalı ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojilerini; Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ise Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanını tercih edebilirler. Bölümlerin hem yerel de hem de ulusal alanda hatta bazı Avrupa ülkelerinde staj imkanı bulunuyor" diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber