Karaman'da Mısır Üreticisine Beyaz Sinek Uyarısı

Karaman'da Mısır Üreticisine Beyaz Sinek Uyarısı

Karaman Ziraat Odasından Mısırda Beyaz Sinek Tehlikesi hakkında açıklama yapıldı.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada; “Meclis Başkanımız Mustafa Kansız ve Odamız Ziraat Mühendisi İsmail Öz ile birlikte bölgemizde mısır ekilen arazilerde yaptığımız kontrollerde çok yoğun bir şekilde empoasca (beyaz sinek) salgını gözükmektedir. Acilen önlem almadığınız takdirde tarlanızdan sezon sonunda çok büyük oranda verim kayıpları ile karşı karşıya kalınacaktır.”

Başkan Bayram, “Bu sezon satın almış olduğunuz tüm mısır tohumları  Clothianidinin( poncho FS 600) bakanlık tarafından yasaklanmasından dolayı ilaçlı mısır tohumları bölgede farklı (bozkurt ve tel kurduna etkili) ilaçlarla işlenerek satışa sunuldu. Bu sebeple çok büyük tehlike olan beyaz sineğe karşı savunmasız kaldınız ve korkulan da oldu. Asıl problemde bundan sonra başlayacak. Şu an tarlalarınızda buğdaylar yeşil olması hasebiyle sinekler buğday tarlalarında ikame etmekte.  Buğdayların hasadı yaklaşıyor  ve yeşil aksamların kurumaya başlamasıyla birlikte tüm beyaz sinekler mısır tarlanızla beslenmeye başlayacak ve mısırlarda büyük zarara sebep olacaktır.
 Arazilerinizi acilen kontrol edin ve damlama sermiş olsanız dahi verim kaybı yaşamamak için holdeler le ilaçlama yapmak veya damlama ile sistemik ilaçlar kullanılması ziraat mühendisimiz tarafından tavsiye edilmektedir.

Mehmet Bayram; " Ziraat Odası olarak konuyu Tarım ve Orman İl Müdürümüz Yusuf Şahinbaş'a ilettik ve gerekli çalışmalara başlandı. Konuya çözüm aranması zaruridir. Aksi halde yukarıda bahsettiğimiz çözümleri uygulayamayacağınız için verim kayıplarınız kaçınılmaz olacaktır.” dedi.

whatsapp-image-2020-06-11-at-15.31.20.jpeg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
2 Yorum