Karaman’da Muhtarlar Doğal Afetler ve Hastalıklar Konusunda Uyarıldı

Karaman’da Muhtarlar Doğal Afetler ve Hastalıklar Konusunda Uyarıldı

Karaman merkez ve kasaba muhtarlarının katıldığı muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.

14 Eylül 2021 Salı günü Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.
 
Toplantı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından son dönemde ülkemizde etkili olan sel ve taşkınlar ile meydana gelebilecek doğal afetlere karşı il genelinde alınması gereken önlem ve çalışmaların yer aldığı bilgilendirme sunumu ile başladı. Sunumun devamında yaşanabilecek bu tür doğal afetlere karşı kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaşlarımıza düşen sorumluluklar aktarıldı.
 
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sel ve taşkınların önlenmesine yönelik il genelinde yaptığı çalışmaların yer aldığı Karaman Taşkın Koruma faaliyetlerine ilişkin sunumunun ardından toplantı daha sonra Valilik İdare ve Denetim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğünün sunumlarıyla devam etti.
 
Covid - 19 salgını ile mücadele ve aşılama çalışmalarının da ele alındığı toplantıda, mahalle muhtarlarına konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bilgilendirmelerde bulunularak, son dönemde yaşanan vaka sayısındaki artışın nedenleri ile Covid-19 salgını ile mücadele noktasında alınması gereken tedbirler ve aşılama çalışmaları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. 
 
Okulların açılmasıyla birlikte il genelinde eğitim - öğretim faaliyetlerinin sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde devam etmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan önlem ve tedbirlerinin yanı sıra, kurum olarak yaşanan sorun ve çözüm yollarına ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
 
Bilgilendirme sunumlarının ardından muhtarlara hitap eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, ilimizin Covid - 19 salgını ile mücadele noktasında çok iyi bir konumda olmadığını dile getirerek yaşanan vaka sayısındaki artışın birçok nedenleri olduğunu, bunların en başında da toplum olarak rehavete kapılarak kuralların gevşetilmesi olduğunu söyledi.
 
Hastanedeki yatış oranının yüzde 70’inin aşı olmayanlardan oluştuğunu dile getiren Vali Işık, salgınla mücadelenin en önemli şartının aşıların tam ve zamanında yapılmasını olduğunu belirterek hedeflerinin aşılama çalışmalarının en üst seviyeye çıkarılması olduğunu ifade etti. Vali Işık, topyekûn mücadele verilmesi gereken salgının yayılımının önlenmesi ve ilimizden tamamen bertaraf edilmesi için gereken tedbirlerin alınarak uygulanması noktasında bütün adımların atılacağını ifade etti. 
 
Salgına karşı verilen mücadelede verdikleri destek ve katkıları nedeniyle mahalle muhtarlarına teşekkür ederek desteklerini devam ettirmelerini isteyen Vali Işık, “Salgından bir an önce kurtulabilmek için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Sizlerin de her zaman olduğu gibi yine vereceğiniz destekle ile bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız. Elbette bu bir ekip işi. Siz muhtarlarımızın gayret ve çalışmaları olmamış olsa bu sonuçları alamayız. Dolayısıyla sizlerle bugüne kadar güzel bir işbirliği içerisin de çalışmalar yürüttük. Özellikle bu pandemi sürecini sizlerin desteği ve katkısıyla çok güzel yürüttük. Yine bu işbirliği içerisinde bu hastalığı en aza indirmek ve hatta aşılanma hızının artırılmasıyla birlikte ilimizden tamamen sökülüp atılması için gereken çalışmaları yapacağız. Bunun için tedbirleri kademeli olarak uygulamaya koyacağız. Halk sağlığını koruyabilmek için bu adımları atmak zorundayız” dedi.
 
Karaman’da tüm birimlerin görevlerini layıkıyla ve başarıyla yürüttüğünü ifade eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, “İlimizin asayiş ve güvenliğinin temin edilmesinde büyük bir özveri ve gayretle çalışan emniyet ve jandarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Özellikle gençlerimize yönelik hazırladıkları ve gençlerimizi topluma kazandırmayı amaçlayan projeleri, başarıyla yürüten Toplum Destekli Şube Müdürlüğü personelini kutluyor, bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Soru cevap kısmıyla devam eden toplantının sonunda Vali Mehmet Alpaslan Işık, muhtarlara ve katılımcılara katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temennisinde bulundu.

dsc-6252.jpg

dsc-6262.jpg

dsc-6272.jpg

dsc-6303.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber