Karaman’da Muhtarlar Kırsalın Sorunlarını Paylaştılar

Karaman’da Muhtarlar Kırsalın Sorunlarını Paylaştılar

Bugün Karaman Muhtarlar Derneği tarafından kahvaltılı toplantı düzenlendi.

Karaman’da bu sabah kahvaltılı toplantıda bir araya gelen mahalle muhtarları hem sorunları konuştular hem de birlikte kahvaltı yaptılar.

Karaman Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen programa İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, İl İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, Meclis üyeleri, Dernek Başkanı Ali Öngay ve muhtarlar katıldılar.

basliksiz-4-008.jpg

Özellikle köy muhtarları köylerinin ulaşım problemlerini Kapar’a aktardılar.

Muhtarlara genel açıklamalarda bulunan Kapar’ın açıklamalarında satır başları şu şekilde;

*Köy yollarında ve köy girişlerinde bilgilendirme tabelalarına hız verilecek ve en kısa sürede çalışmalar tamamlanacak.

*Köy girişlerinde tümsekleme çalışmaları yapıalcak.

*Devlet politikalarına göre yatırımlar takip edilecek aksayan noktalarda yerel yetenekler ile çözüm üretilmeye çalışılacak.

*Kilitli taş konusunda devam eden bir çalışma ve ödenek yok. Ancak bütçe olması halinde kalan köylerde bu çalışmalar tamamlanacak.

*Akçaalan ve Kızılca ve civar köyleri arasında asfaltlama planı daha önce gündeme alındı ancak gereksiz yatırım olduğu düşünülerek rafa kaldırıldı.

*Özellikle Çukur ve Bayır köyleri arasında kalan yollarda herhangi bir yenileme çalışması yok ancak sürücülere zor anlar yaşatan kör noktaların yerel imkanlar dahilinde düzenlenmesi yapılacak.

*Özellikle devlet yatırımları olan bölgelerde ağır iş makinalarının hareketleri sonucu bozulan yollarda çalışmalar araçların faaliyetlerine göre ayarlanacak ve düzeltilen yolların yeniden bozulmasıyla çalışmaların boşa gitmesi önlenecek.

Toplantıda söz alan İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin’de kırsalda asayişin temininde özellikle muhtarlara da çok iş düştüğünü ifade ederek birlikte hareket ederek yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilebileceğini söyledi.
 

Karaman’da Muhtarlar Kırsalın Sorunlarını Paylaştılar

Karaman’da Muhtarlar Kırsalın Sorunlarını Paylaştılar

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber